Rob en Nicolien de Kooter erg blij met gasloze nieuwbouw koopwoning op De Driesprong Ermelo

Nicolien en Rob de Kooter.
Nicolien en Rob de Kooter.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Nadat in oktober 2019 de 24 sociale huurwoningen zijn opgeleverd van nieuwbouwproject De Driesprong, gelegen tussen de Strijlandweg, Oude Telgterweg en Hamburgerweg, is het nu de beurt aan de koopwoningen.

Vandaag, woensdag 18 december, is de koopwoning van Rob en Nicolien de Kooter opgeleverd. Dolblij namen ze de sleutel in ontvangst van hun gloednieuwe koopwoning. Een woning die gasloos is en nul-op-de-meter, onder meer dankzij Oosterhoff Poolen installatietechniek aan het Jagerserf 21 op Industrieterrein Veldzicht in Ermelo.

Partners
Oosterhoff Poolen bouwt met partners Van de Kolk Bouw B.V. uit Garderen en Paulus Elektro en Beveiligingen uit Ermelo aan de 47 koopwoningen van nieuwbouwproject De Driesprong. Het streven is dat in het voorjaar van 2020 alle koopwoningen zijn opgeleverd.

Zelf aan de slag
Rob (43) en Nicolien (37) zijn één van de eersten die de sleutel hebben gekregen, net als een ander stel vandaag. Gisteren zijn er ook twee koopwoningen opgeleverd. Rob en Nicolien zijn er erg blij mee. Net als hun twee kinderen van 6 en 8 jaar kijken ze uit naar de verhuizing die half januari 2020 gepland staat. Maar eerst gaan ze zelf nog in de woning aan de slag en vliegen ze experts in die hen helpen. Zo moeten ze de wanden zelf afwerken als ook de vloeren. De keuken wordt in januari geplaatst. De voor- en achtertuin pakken ze in een later stadium aan. “De schutting bijvoorbeeld willen we eerst afstemmen met onze nieuwe buren.”

Geld besparen
“We houden van nieuw”, lichtten Rob en Nicolien de keuze voor hun nieuwbouwwoning toe, met op de eerste verdieping drie slaapkamers en een badkamer en daarboven een ruime zolderverdieping. “Daarnaast is dit een prachtige nieuwe wijk met veel jonge mensen. Deze wijk ligt ook mooi centraal in Ermelo met alle voorzieningen dichtbij in de buurt. Bovendien is het een energieneutraal huis; dat bespaart je een hoop geld.” Het is door de vloerverwarming aangenaam warm in het hele huis. “Ideaal”, vinden Rob en Nicolien die de opzichtige radiatoren in geen geval gaan missen.

Duurzaam alternatief
Oosterhoff Poolen verzorgde het loodgieterswerk, en installeerde net als in de andere koopwoningen gaat gebeuren, de grondgebonden waterpomp. Dit is een duurzaam alternatief van het gebruik van aardwarmte voor verwarming op elektriciteit. Met dit systeem wordt in de winterperiode de woning aangenaam verwarmd, en in de zomerperiode zorgt het voor de benodigde verkoeling. Nieuwe bewoners kunnen ook rekenen op een royale warm watervoorziening. De elektriciteit voor de grondgebonden waterpomp wordt opgewekt met zonnepanelen; de plaatsing neemt Paulus Elektro voor de rekening.

Gezonde en schone lucht
Subtiel aangebrachte afdekplaatjes in de diverse plafonds verbergen het vernuftige ventilatiesysteem dat Oosterhoff Poolen installeerde; de zogenaamde balansventilatie installatie. Het gaat om een kanalenstelsel in de woning met afzuigventielen en een mechanische ventilatie unit. Het systeem voert evenveel lucht aan van buiten als af van binnen. Op die manier zijn Rob en Nicolien en hun twee kinderen en de bewoners van de overige koopwoningen, verzekerd van gezonde en schone lucht in de woning. Dit systeem heeft bovendien een WTW (warmte terugwin unit) voor het besparen van energie, doordat koude lucht van buiten wordt opgewarmd met de warmte van de afgevoerde lucht.

Laag energieverbruik
Eerder zei Roel Oosterhoff: “In combinatie met een zeer goed geïsoleerde woning betekent dat een heel laag energieverbruik. Want er wordt meer energie opgewekt dan verbruikt bij het verwarmen en ventileren van de woning.” Hoe laag het energieverbruik uiteindelijk zal zijn hangt af van het gebruik van andere apparaten en lichtbronnen door de bewoners.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen