De Vos in Ermelo viert gouden jubileum met Happy Hour

Henk Lubbersen.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

De Vos aan de Horsterweg 195 in Ermelo, Restaria en café, bestaat deze maand 50 jaar. Dit wordt uitbundig gevierd op zaterdag 28 september met een middag- en avond inloop, foto’s ‘van vrogger’, én een Happy Hour van 20.00 – 22.00 uur.  Zondag 29 september is De Vos gesloten. Die dag wordt het gouden jubileum gevierd met genodigden.

De spareribs en saté van Annie
Van Hotel-Pension De Viersprong met een cafeetje waar mevrouw van Putten voor 1969 de scepter zwaaide, tot Eetcafé De Vos en tegenwoordig Restaria De Vos. De Vos ging met zijn tijd mee. “Met als één stabiele factor”, lacht uitbater Henk Lubbersen (52), “de spareribs en saté die Annie Dooijewaard destijds op het menu zette. Dat zijn nog steeds zulke grote hits dat we ze erin houden.”

Luc Dooijewaard
Het was Luc Dooijewaard die in 1969 startte met Café De Vos, samen met zijn vrouw Annie. Van lieverlee werd een gehaktballetje verkocht tot broodje knakworst, en de spareribs en saté. In 1994 vierde De Vos het 25-jarig jubileum.

‘Boerencafé’
Henk Lubbersen en zijn partner namen in 2000 De Vos over. “Daarvoor was ik al 2,5 jaar in loondienst bij Luc.” Onder leiding van Henk schudde De Vos in de loop van de jaren het stempel van ‘boerencafé’ langzaam maar zeker van zich af. Vooral het eetgebeuren werd uitgebreid.

Eetcafé De Vos
Onder de naam Eetcafé De Vos werd vervolgens het bewijs geleverd een sfeervolle locatie te zijn waar lekker en kwalitatief eten op het menu staat. In november 2016 stak Henk De Vos in een nieuw jasje. De buitenkant werd helemaal opgeknapt en het terras van nieuwe tegels voorzien. Ook werd aan de zijde van Zeeweg ruim 30 vierkante meter bijgebouwd. Ofwel een uitbouw die de allure kreeg van een verwarmde knusse skihut.

Restaria De Vos
De allergrootste metamorfose kreeg De Vos in juli 2019 naar Restaria De Vos. Waarmee De Vos de 25ste Restaria in Nederland is naar de nieuwe landelijke cafetaria formule van Horeca groothandel Bidfood, die het reguliere cafetaria en het eetcafé met de kernwoorden ‘gemak, puur, geniet en smaak’ naar een hoger plan tilt.

Volop genieten voor € 15,95
Het restaurantgedeelte van Restaria De Vos, is sindsdien goed voor ruim 40 zitplaatsen. Tegenwoordig kunnen klanten er heerlijk dineren. Voor maar € 15,95 valt er volop genieten van het nieuwe 3-gangen keuzemenu! Samen met de nieuwe inrichting is de nieuwe formule ook heel erg geschikt voor gezinnen.

Zie ook restariadevos.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden