‘Bloot, bloter, blootst’: het kan bij 4e Oktoberfeest op ’t Weitje in Ermelo

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Heb jij je fraaiste Dirndl jurk aangetrokken waarin met behulp van een ‘tieten-tûg’ je voorkomen zo weelderig wordt getoond, staat vervolgens het kippenvel op je armen en benen, zodat je geneigd bent een sjaal of een dikke trui aan te trekken. En dat is nou juist niet de bedoeling van het Oktoberfeest op ’t Weitje, zaterdag 28 september vanaf 18.30 uur tot middernacht op ’t Weitje. Ofwel het grootste verkleedfeest van de Veluwe. Daarom heeft de organisatie daar iets op gevonden.

Reserveer nu je (VIP) tickets via deze link van Feest in Ermelo, voor het 4e Oktoberfeest op zaterdag 28 september op ’t Weitje in Ermelo. Wees er rap bij, want de kaartverkoop ‘geht wieder sehr schnell!’.

‘Bloot, bloter, blootst’
‘Bloot, bloter, blootst’, het kan bij wijze van, maakt organisator Feest in Ermelo een vette knipoog naar de veelal prachtig in ‘Oktoberfest-sferen’ uitgedoste mannen en vrouwen. “Dit jaar is het feestterrein eigenlijk helemaal overdekt. Dit naar aanleiding van onze ervaringen van de vorige edities. We hebben gekozen voor één grote tent, die de Muziektent waarin de artiesten optreden, geheel omsluit. Dus stel dat het een koude avond wordt, dan zitten de Oktoberfeest-gangers een stuk comfortabeler dan voorgaande edities.”

‘Het München van de Veluwe’
Net als de eerdere drie edities wordt alles uit de kast getrokken om ’t Weitje in Ermelo voor één avond ‘het München van de Veluwe’ te laten zijn. Lange biertafels, halve liter pullen, braadworsten en inhaken op typische Duitse muziek vanaf het podium in de Muziektent zorgen wederom voor een onvergetelijke avond. Haal je dansschoenen dus maar vast uit de kast en smeer je keel. Want de volgende artiesten gaan er een waar feest van maken á la het genre van een schlagerfestival:

  • Anita’s Schlagerparade
  • Zwei bier ohne baco
  • Immer Hansi
  • DJ Gëile Tony!

Hoe het begon
Marco van Dijk van Café De Molenaer en Marnix Grift van Café De Veluwe namen in 2016 het initiatief voor het Oktoberfeest dat een hele vette knipoog maakt naar het grootste jaarlijks gehouden bierfestival in München. Sinds 2017 wordt het Oktoberfeest georganiseerd onder de paraplu van Feest in Ermelo, de succesvolle samenwerking tussen Marco van Dijk, Marnix Grift en Robert Jonker en Jan Dooijewaard van De Dorpskamer, voor het houden van feesten op ’t Weitje. Na het Oranjefeest (Koningsnacht en Koningsdag) en het Zomerfeest is het Oktoberfeest het laatste feestje in 2019.

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden