Het Wapen van Ermelo bestemt gedeelte van terras voor niet-rokers

Fredy van Panhuis en Aletta Koopmans.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Sinds ongeveer twee weken is een gedeelte van het terras van Het Wapen van Ermelo rookvrij. Het gaat om een derde deel van het riante terras van het Grand Café Restaurant in hartje Ermelo aan de Stationsstraat 78, tegenover winkelcentrum De Enk.

Daarmee is Het Wapen van Ermelo volgens eigenaar Sanjay Kowlesar en chef Boudewijn Verpalen, de eerste horecagelegenheid in Ermelo die niet-rokers tegemoetkomt door een gedeelte van het terras rookvrij te maken.

Niet roken stickers
Niet roken stickers op elke tafel markeren de rookvrije zone van vier rijen met elk vier tafels. Een binnenkort te plaatsen lage afscheiding zal nog duidelijker maken welk gedeelte van het terras rookvrij is.

Op verzoek
Als gastvrij en laagdrempelig Grand Café Restaurant is iedereen welkom bij Het Wapen van Ermelo, dat in mei 2011 de deuren opende in het voormalige postkantoor. Sindsdien wordt de horecagelegenheid omarmd door Ermeloers en toeristen. Sanjay Kowlesar en Boudewijn Verpalen maken het de gasten, samen met hun sympathieke personeel, dan ook graag naar de zin. De aanleiding voor het besluit van een gedeeltelijk rookvrij terras was tegen deze achtergrond op herhaaldelijk verzoek van meerdere gasten.

De mogelijkheid
“Als gasten het vragen; waarom dan niet? Wij hebben daarnaast de mogelijkheid, dus besloten we het te gaan doen. Want ook de niet-roker mag buiten zitten. Bovendien hoeven de rokers zich op deze manier ook niet bezwaarlijk te voelen wanneer ze op het andere deel van het terras roken.”

‘Superblij mee’
Aletta Koopmans en Fredy van Panhuis juichen het initiatief van de rookvrije zone toe. Ze drinken namelijk regelmatig een kopje koffie op het sfeervolle terras van Het Wapen van Ermelo. Ook nemen ze hun mannen geregeld mee uit eten om te genieten van een lekkere lunch of diner die de menukaart te bieden heeft. Gerechten die smaakvol zijn, herkenbaar en van een goede kwaliteit. “Daarom zijn wij superblij met een rookvrij gedeelte, heerlijk. Want we vinden als niet-rokers de rook van anderen in ons gezicht helemaal niet lekker. Aan de andere kant gunnen we de rokers natuurlijk hun plekje. Op deze manier hebben Sanjay en Boudewijn het goed opgelost.”

Links Boudewijn Verpalen, chef bij Het Wapen van Ermelo.

Reacties

article
42731
Sinds ongeveer twee weken is een gedeelte van het terras van Het Wapen van Ermelo
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20190424/het-wapen-van-ermelo-bestemt-gedeelte-van-terras-voor-niet-rokers/
2019-04-24T13:59:39+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/04/24135529/17EN-Wapen.jpg
Zakennieuws