Centrum Ermelo wil vuist maken tegen leegstand, hoge huren en de stille armoede onder winkeliers

Foto: Eigen foto

Een groep van belanghebbenden in het centrum van Ermelo wil een vuist maken tegen leegstand, hoge huren en de stille armoede onder winkeliers. “Dit zorgt voor negativiteit rondom het centrum. Iets wat we graag ten positieve willen keren!” Binnen 7 werkdagen scoorden zij 110 handtekeningen van ondernemers detailhandel, horeca tot vastgoed. Doel is te komen tot een bruisend Ermelo waarbij de pijlen zijn gericht op alle stakeholders van het winkelgebied.

Dit bericht de groep die het initiatief is gestart donderdag 11 april.

Er moet iets gebeuren!
Het bericht vervolgt: “Dit moet niet gebeuren vanuit een vereniging, bestuur of politiek, maar vanuit alle stakeholders zelf! Er moet iets gebeuren in en rond het centrum van Ermelo maar hoe en wie? De betrokkenheid vanuit de stakeholders is er blijkt uit de hoeveelheid handtekeningen in korte tijd.”

De Nieuwe Winkelstraat
In een brief wordt aan de gemeente gevraagd 7000 euro te betalen voor een onafhankelijk onderzoek waar de ondernemers in het centrum staan en wat te doen om Ermelo ‘weer’ toekomstbestendig te maken. Het initiatief mikt op deelname aan het project de Nieuwe Winkelstraat; DNWS, in juni 2019. “Er zijn al heel veel gemeenten voorgegaan en met succes!”

  • De brief én de 110 handtekeningen zijn op donderdag 11 april aangeboden aan burgemeester André Baars, vergezeld van een mooie taart mét confetti waarbij de blik gericht is op de toekomst van Ermelo.

Reacties

article
42536
Een groep van belanghebbenden in het centrum van Ermelo wil een vuist maken tegen leegstand,
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20190411/centrum-ermelo-wil-vuist-maken-tegen-leegstand-hoge-huren-en-de-stille-armoede-onder-winkeliers/
2019-04-11T15:19:45+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/04/11151855/15EN-Taart.jpg
Zakennieuws