Nieuwe eigenaren maken Bellini’s pizza & pasta in Ermelo nóg Italiaanser

Marine Rousset en Marien Schelhaas.
Foto: Eigen foto

Marine Rousset (28) en Marien Schelhaas (24) hebben Bellini’s pizza & pasta aan Palmbosweg 20A, het restaurant/pizzeria aan de A28 – afslag 11 – Strand Horst – Harderwijk zuid, overgenomen. Beste vrienden en zakenpartners zijn van plan Bellini’s pizza & pasta nog Italiaanser te maken.

Een voorproefje geeft het vernieuwde terras aan het water met uitzicht op de haven al.

Lekker chillen
Het terras oogt mooi, fris en modern. Tegelijkertijd ademt het dat typerende Zuid-Europese sfeertje uit waar Italië zo om geliefd is. De makkelijke stoelen tot grote Italiaanse tafel prominent op het midden van het terras geposteerd, maakt de sfeer compleet. “Onze bedoeling is dan ook dat de gasten hier gezellig en lekker kunnen chillen, vergezeld van één van de heerlijke gerechten van ons menu, een lekker Italiaans hapje, een drankje tot koffie met gebak. Ook willen we middagen met live-muziek organiseren, dat zal dan waarschijnlijk op zondag zijn.”

Restaurant
Net zo gezellig Italiaans oogt het restaurant. “Op termijn willen we nog een andere kleur gordijnen en een gedeelte van de wand opnieuw bekleden. Daarnaast staat een nog betere koffieautomaat in de planning, voor een nóg lekkerder kopje Italiaanse koffie.”

‘Bellini’s-drive’
Bovendien verfijnen Marine en Marien het ‘Take away-concept’. “We willen een soort van balie maken, noem het maar een soort van ‘Bellini’s-drive’, zodat mensen die dat willen, eenvoudig en snel onze gerechten kunnen afhalen.” De ‘Bellini’s-drive’ wordt ook ingezet om dagjesmensen aan het strand van dienst te zijn tot mensen die beroepshalve onderweg zijn, van een ‘snelle hap’ te voorzien. De belegde broodjes worden hierin een belangrijk middel. In de eerste plaats doordat Marine en Marien kiezen voor een andere broodsoort, die niet alleen verrukkelijk smaakt, maar bovendien belegd en al wordt geserveerd in een handzame verpakking.

Hét adres
Ook voor de lunch wordt Bellini’s pizza & pasta hét adres voor de lekkerste gerechten. Te meer omdat, wie dit maar wil, gebruik kan maken van het vernieuwde en verbeterde Wifi-netwerk. “Wij stellen ons voor dat het bijvoorbeeld erg handig is voor mensen die beroepshalve onderweg zijn, hier willen lunchen en tegelijkertijd wat werk willen doen.”

De ultieme kans
Bellini’s pizza & pasta overnemen kwam op hun weg, vertellen Marien en Marien, die beide in Zwolle wonen. Voor hen was het de ultieme kans om hun voornemen om voor zichzelf te beginnen waar te maken. Door hun werk in de horeca ontmoetten ze elkaar; het klikte gelijk. Alle ervaring die ze opdeden in managementfuncties in de horeca kunnen ze nu goed gebruiken. Maar ook minder goede ervaringen kunnen ze, nu ze zelf aan het roer staan, beter oppakken. Zoals hoe er soms wordt omgegaan met personeel. “Wij zullen heel goed zijn voor ons personeel. Wij willen hier een veilige omgeving voor ze creëren, dat ze hier kunnen eten en dat we afsluiten met een drankje.”

Tien jaar
Bellini’s pizza & pasta opende de deuren in 2002. Marine weet het nog goed: “Ik was tien jaar destijds. Mijn oom Tom Smink en zijn vrouw Inge startten Bellini’s toen. Mijn oom is een begrip in Harderwijk en omgeving, want hij is ook ooit Restaurant ’t Nonnetje gestart.”

Alleen met Marien
Ernst Smink, de neef van Marine, nam Bellini’s over van Ton Smink. In verband met een andere baan polste Ernst bij Marine over een eventuele overname. “Een restaurant draaien dat 7 dagen per week open is zag ik alleen maar zitten als Marien mee wilde doen.” De rest werd geschiedenis, want Marine en Marien hakten half januari de knoop door. Na eerst een periode te hebben meegewerkt namen ze op 11 maart Bellini’s over.

  • Bellini’s pizza & pasta is dagelijks geopend van 11.00 – 21.30 uur. telefoonnummer: 0341 563727. Zie ook: bellinis.nl

 

Reacties

article
42527
Marine Rousset (28) en Marien Schelhaas (24) hebben Bellini’s pizza & pasta aan Palmbosweg 20A, het
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20190411/nieuwe-eigenaren-maken-bellinis-pizza-pasta-in-ermelo-nog-italiaanser/
2019-04-11T14:29:31+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/04/11142428/15EB-Bellinis.jpg
Zakennieuws