Boeldag Ermelo veilt de burgemeester voor 11 euro

Terwijl hij zelf schitterde door afwezigheid, hadden dominee Peter Verbaan, veilingmeester Wim Schuur en assistent Johan Bos tot groot vermaak van het publiek de meeste lol om burgemeester André Baars, vandaag zaterdag 1 september tijdens de veiling van Boeldag Ermelo.

Traditiegetrouw veilt de burgemeester het eerste stuk. Maar omdat Baars vakantie viert nam Verbaan de honneurs waar. Die greep zijn kans door het gipsen evenbeeld van de Ermelose burgemeester als eerste stuk te veilen. En Verbaan eigen breide hij daar natuurlijk een fantastisch verhaal omheen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Pronkstuk
De startprijs van 3 euro liep algauw een euro per keer op, uiteindelijk staat de burgemeester voor 11 euro bij de gelukkige thuis te pronken.

Veel publiek
De Boeldag in het Kerkelijk Centrum en op het parkeerterrein ervoor mocht zich vanaf vanochtend vroeg verheugen in veel publieke belangstelling. Wat ook alles te maken had met het mooie weer. Gezelligheid en ‘ons kent ons’ voerden bovendien de boventoon. “Jou hewwe de tas nog niet vol”, grijnsde de ene kennis tegen de ander. “Dat klopt, want ik kom ok nog maar pas aan”, antwoordde deze gevat.

Nog maar drie over
Truida stond te glimmen achter de kraam die de bloemstukken van de dames van Groei & Bloei verkocht. “De dames hebben 160 gemaakt, en dit is wat er nog over is”, wees ze naar nog maar 3 exemplaren.” Timo Wouda had de dag van zijn leven. De jongen scoorde een /, hangmast, verkleedkleren en een zo goed als nieuwe BMX-helm voor nog geen 10 euro.

5000 oliebollen
Tegen de liefhebbers van oliebollen was niet aan te bakken, zo bleek. “Vanochtend lagen de tafels vol zakken met oliebollen, wel goed voor zo’n 1000 stuks. Als het zo doorgaat zitten we aan het eind van de Boeldag wel op 5000.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen