Rotary club Harderwijk–Oud Groevenbeek tennist 3500 euro bij elkaar voor goed doel

Leon en Sandra Fleischeuer van het bedrijf Heinen Delfts Blauw uit Putten veroverden vandaag, zaterdag 1 september, de wisselbeker van het voor de zesde maal gehouden Bedrijventennistoernooi op de tennisbanen van Het Laakhuisje in Putten. Het Bedrijventennistoernooi is een initiatief van Rotary club Harderwijk–Oud Groevenbeek, en wordt elk jaar gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar was de opbrengst bestemd voor Stichting Nederlands Ugandees Wezenproject

Rabobank Randmeren team 2 mocht zich gelukkig prijzen met de tweede plaats en Orange Talent uit Ermelo werd derde.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Recordaantal
De zesde editie kende een recordaantal van 16 deelnemende bedrijven uit de regio; van Ermelo, Putten, Harderwijk tot Nunspeet. Op een sportieve en ongedwongen wijze werd gespeeld voor de hoogste eer, de prijsbeker, maar vooral voor het goede doel.

Arm en niet al te slim
Want wie is niet begaan met het grote aantal weeskinderen uit het plaatsje Mpigi in Uganda als gevolg van de niet afnemende aids-epidemie. Stichting Nederlands Ugandees Wezenproject (NUW) trekt zich al ongeveer 20 jaar het lot aan van deze kansarme kinderen. Cru gezegd heeft een kind dat arm is en daarbij niet al te slim er geen kans van slagen, en is veroordeeld tot een leven in bittere armoede. Tel daarbij op dat het ook nog een wees is.

Een toekomst bieden
Penningmeester van de stichting Johan Luijt uit Putten legde uit: “Onze stichting wil deze kinderen een toekomst bieden. Ze worden namelijk geadopteerd door familie die vaak zo arm is, dat ze nauwelijks hun eigen kinderen kunnen onderhouden. De weeskinderen gaan dan vaak ook niet naar school omdat er geen geld is. Onze stichting zamelt geld in voor een stichting in Uganda met betrouwbare lokale ondersteuners. Zij selecteren kinderen die voor hulp in aanmerking komen.

Kapper en metselaar
Na de basisschool stromen ‘de slimme kinderen’ in Uganda door naar het voorgezet onderwijs vergelijkbaar met mbo tot vwo. Onderwijs dat wordt gesubsidieerd door de overheid. Wie niet slim genoeg raakt werkloos. Stichting NUW heeft daarom een ambachtsschool opgericht in samenwerking met een lokale stichting in Mgipi. Op het moment leidt deze school op tot kapper en metselaar. Johan Luijt: “Als de school er nog drie opleidingen bij heeft kent de overheid structurele subsidie toe. En daar sparen we als stichting nu voor.”

10.000 euro nodig
De stichting mikt op de opleidingen van fietsenmaker, in de ICT en vlechtwerker. “Om deze opleidingen van de grond te krijgen is 10.000 euro nodig. We hebben vorig jaar al 3000 euro mogen ontvangen van de Boeldag van de Gereformeerde Kerk in Putten, en vandaag wordt er nog een 3500 euro bij elkaar getennist voor onze stichting.”

Paul Watjer school
De ambachtsschool heet de Paul Watjer school en is vernoemd naar Paul Watjer die in Harderwijk woont. Hij is bijna vanaf de oprichting betrokken bij stichting NUW en steunt deze financieel. Watjer is ontdaan over de bittere armoede die in Uganda heerst. Hij draagt graag zijn steentje bij, zelfs al is het een druppel op een gloeiende plaat. “Wanneer ik ooit kom te overlijden wil ik achterom kijken in het besef dat ik iets heb kunnen achterlaten.”

Wie een bijdrage wil leveren aan de Ambachtsschool kan een donatie doen op bankrekeningnummer: NL95 INGB 000 55 270 19.

Aan het Bedrijventennistoernooi namen de volgende bedrijven deel:

  • Bolhuis Loopbaancoach
  • Texas Digital
  • Orange Talent
  • Rabobank Randmeren (2 teams)
  • Heinen Delfts Blauw
  • Tandartspraktijk de Witte
  • Mac Donalds
  • Lunenberg Advocaten
  • Broekhuis Volvo
  • Van Zeijl Bijl Aartsen Advocaten
  • Onderweegs & De groot
  • Lebowsski Achievers
  • Cell Studio (2 teams)
  • Vonkeman Accountants
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen