Delegatie Thaise overheid bezoekt Tomassen Duck-To B.V in Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Met gepaste trots liet Tomassen Duck-To B.V., het bedrijf aan Fokko Kortlanglaan 116 in Ermelo dat verse bevroren pekingeend en eendendelen produceert, woensdag 9 mei aan een delegatie van de Thaise overheid zien te beschikken over de mooiste eendenslachterij in de wereld.

“En dat voor een pittoresk dorpje als Ermelo”, glunderde Jeroen IJzerman, die bij Tomassen Duck-To B.V verantwoordelijk is voor de operationele zaken.

De Thaise ‘premier Rutte’
De Thaise delegatie van 18 man sterk maakt een trip door Europa. Een aantal reisde vandaag af naar Amsterdam. De rest van de groep deed Tomassen Duck-To B.V. aan, waaronder General Danai Meechoovet, zijn positie is vergelijkbaar met die van onze premier Mark Rutte, en Choomjet Karnjanakesorn namens de Thaise Ambassade in Brussel.

Op eigen verzoek
Het werkbezoek aan Tomassen Duck-To B.V. was op verzoek van de Thaise overheid. IJzerman: “Wij doen zaken met Thailand sinds 2007 toen Tomassen onderdeel ging uitmaken van de BR-Group, waartoe ook Bangkok Ranch in Thailand behoort. De Thaise overheid merkte natuurlijk ook op, welke belangrijke speler wij zijn in Thailand en over de rest van de wereld.”

Diervriendelijkheid
In de ultramoderne eendenslachterij staan optimale hygiëne en diervriendelijkheid centraal. IJzerman: “Dat wij het dierenwelzijn zo hoog in het vaandel hebben, is de Thaise overheid heel lyrisch over. Wat je dan krijgt is een kruisbestuiving. Zo hebben de eendenslachterijen in Thailand het dierenwelzijnsprotocol van Tomassen Duck-To B.V. overgenomen. Daarnaast zijn ze erg positief over hoe diervriendelijk wij de dieren vangen, ze vervoeren en op welke wijze wij hier eendenvlees produceren.”

  • Als burgemeester van Ermelo maakt André Baars natuurlijk even een moment vrij om het ‘hoog bezoek’ uit Thailand te verwelkomen in ‘zijn’ mooie Ermelo.

·

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen