Kringloopwinkel Ermelo viert uitstekend jaar met vrijwilligers

Stichting Kringloopwinkel Ermelo aan de Burg. Van Oordtstraat 30 heeft een financieel uitstekend jaar achter de rug. Dit deelde Piet Veulings gisteravond, donderdag 4 januari, verheugd mee aan de 140 vrijwilligers met in hun kielzog 60 personen aan aanhang, tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst.

De hoge opbrengst is te danken aan de tomeloze inzet van de vrijwilligers. Zij werden bedankt met een avondje wokken in de Wok Inn aan Strand Horst. Iedereen werd persoonlijk de hand geschud door Piet Veulings en Dick Hoogenboom.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Op alle fronten
Hoewel het opsommen van getallen vaak weinig tot de verbeelding spreekt, waren de cijfers die Veulings noemde buitengewoon interessant. Want op alle fronten zijn de financiële opbrengsten van de verschillende onderdelen waar Stichting Kringloopwinkel Ermelo op inzet gestegen.

Riante opbrengsten
Zo heeft Reshare 300 euro meer opgebracht, is de internetverkoop gestegen naar 4900 euro, het oud ijzer naar 7800 euro, de meubelschuur naar 34.000 euro en de kringloopwinkel 18.306 euro. Opbrengsten die bestemd zijn voor de meewerkende kerken en de goede doelen die vrijwilligers zelf aandragen. Daarnaast heeft de tweedaagse boekenbeurs in december 1100 euro opgebracht, en heeft de Kringloopwinkel 500 euro per groep jongeren van de samenwerkende kerken uitgekeerd om te besteden aan het goede doel waar zij zich voor inzetten.

‘Krasse knarren’
Naast het rooskleurige ‘financiële overzicht’ zette Veulings ook een aantal vrijwilligers in het zonnetje die afscheid namen. Speciale aandacht kregen Henny Ossendrijver en Bert Pijnenburg. Zij werden officieel gehuldigd tot ‘Krasse Knar’ van Stichting Kringloopwinkel Ermelo vanwege het bereiken van de 80-jarige leeftijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen