Haarstudio Capelli Ermelo viert zilveren jubileum met verwenarrangement

Haarstudio Capelli aan de Suikerbakker 40A  in Ermelo viert het zilveren jubileum. Wat een bijzondere mijlpaal is gezien de in verhouding nog jeugdige leeftijd van eigenaresse Geke Siccama (46). In de afgelopen 25 jaar wist zij Capelli uit te laten groeien naar een salon waar klanten vrijwel voor alles op het gebied van persoonlijke verzorging terechtkunnen. Ofwel in de kapsalon, in de beautystudio bij vakkundige schoonheidsspecialiste Yvonne Bredeweg, voor definitief ontharen met MedCos IPL tot de nieuwste ontwikkeling van afslanken met de Body-wizard cryolipolyse behandeling.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

“Alles wat ik doe, doe ik heel gedreven, met heel veel passie voor mijn vak.”

Geke had al op jonge leeftijd iets met het kappersvak. Ze lacht: “Vroeger deed ik al de haren bij mijn vriendinnetjes. Toen ik 13/14 jaar was mocht ik in een kapsalon helpen, zo leuk was dat.” Ook het creatieve aspect van het vak spreekt Geke erg aan. “Bovendien ga ik graag met mensen om en vind ik het leuk om het hem of haar naar de zin te maken, én mooier. Ieder mens is natuurlijk mooi, maar met mijn vak kan ik er echt alles uithalen wat erin zit. Wat dat betreft heb ik een dankbaar beroep. In die zin kan iemand best zijn of haar oude kloffie dragen, als diegene er verder maar verzorgd uitziet.” De klant staat centraal bij Capelli. Geke en haar team adviseren graag welke coupe en kleur het beste bij de klant past.

Hoe het allemaal begon
Net 21 was Geke toen haar oog en die van haar man Wiard viel op de perfecte locatie om een eigen kapsalon te beginnen. Het ging om het voormalige theehuis van IJsclub de Kanovijver dat zo prachtig gelegen is aan de Suikerbakker, met één van de mooiste uitzichten van Ermelo. Daarvoor had Geke de opleiding als Eerste Kapster voor dames en heren afgerond en ervaring opgedaan in diverse kapsalons. Zo werkte ze destijds in Ermelo, vervolgens in Amersfoort, Harderwijk en Zeewolde om in 1992 weer terug te keren naar Ermelo om Haarstudio Capelli te beginnen. Met succes; Geke kreeg het zo druk dat ze al na een half jaar personeel nodig had.

Nieuwbouw
Na jaren de locatie te hebben gehuurd, kochten Geke en Wiard het pand en de grond van Stichting IJsclub de Kanovijver. “Om er indertijd te beginnen was erg leuk. Maar op een gegeven moment was het gebouw echt op. Bovendien groeide Capelli uit haar jasje.” De opstal werd gesloopt en in de derde week van januari 2008 was de nieuwbouw gereed. Tijdens de bouwwerkzaamheden draaide Capelli gewoon door, in een mobiele kapsalon een eindje verderop. Sinds de nieuwbouw is Capelli gehuisvest in een eigentijds sfeervol ingericht pand dat bovendien is onderkelderd om plaats te bieden aan nieuwe ontwikkelingen.

Alles onder één dak
Want Capelli bleef innoveren. “We hadden zo’n mooie ruimte beneden dat we er 9 jaar terug zijn gestart met de behandeling definitief ontharen met MedCos IPL methode. Het ontharen gebeurt met een apparaat dat wij ‘de Rolls-Royce’ onder de beauty-machines noemen. Ons initiatief was trouwens best wel spectaculair in die tijd.” In 2013 werden de werkzaamheden op het gebied van persoonlijke verzorging uitgebreid met schoonheidsbehandelingen door Yvonne Bredeweg, een vakkundige schoonheidsspecialiste én nagelstyliste. Wat inhield dat Capelli zich meer en meer profileerde als een salon met alle behandelingen voor persoonlijke verzorging onder één dak. Tot grote meerwaarde voor de klant. Geke: “We kunnen klanten namelijk een combinatie van behandelingen bieden. Zo kan iemand eerst voor een behandeling naar Yvonne om vervolgens te worden gekapt in de kapsalon.”

Afrekenen met vetophopingen
Sinds augustus dit jaar heeft Capelli de nieuwste revolutionaire ontwikkeling op het gebied van afslanken in huis gehaald: de Body-wizard cryolipolyse behandeling van MedCos. Tijdens de behandeling, die voornamelijk is gericht op het shapen van de buik, bovenbenen, armen, lendenen en heupen, wordt het vet plaatselijk bevroren. Vervolgens wordt het op een natuurlijke manier uit het lichaam afgevoerd. Een behandeling bovendien waar geen naalden aan te pas komen, operatie, speciaal dieet of herstelperiode. De Body-wizard cryolipolyse behandeling is voor nagenoeg iedereen geschikt. Zelfs voor fanatieke sporters met vetophopingen bij bepaalde probleemzones.

Producten
Capelli werkt in de kapsalon met het gerenommeerde merk Fuente. Dit is een lijn van haarproducten op natuurlijke basis, zelfs de verpakking is natuurlijk afbreekbaar. Daarnaast werken de kapsters met de professionele producten van het merk Kadus. Noemenswaardig zijn daarnaast de huidverzorgingsproducten op basis van Dode Zee mineralen van het merk Ahava, die in de beautystudio worden gebruikt. Wat vooral een uitkomst is voor mensen met huidproblemen; die kunnen deze producten zonder belemmering gebruiken. Ook verkoopt Capelli make-up van Karaja, een professioneel Italiaans merk, die overigens ook wordt ingezet door de kapsters om de klant op te maken als dit gewenst is.

Jubileumacties
Omdat Capelli zich het hele jaar jarig voelt wordt de zilveren mijlpaal het hele jaar door gevierd met spraakmakende acties. De echte verjaardag op zondag 15 oktober wordt gevierd op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober. Deze twee dagen worden alle klanten in de watten gelegd met een verwenarrangement. Zo kunnen liefhebbers zich laten vertroetelen met een wasmassage voor haar en hoofdhuid en een haar-advies op maat. Daarnaast geldt bij aankoop van een product, de tweede voor de halve prijs, en bij aanschaf van 2 producten het derde product gratis. Schoonheidsspecialiste Yvonne heeft ook een scherpe geprijsde jubileumactie. Het epileren en verven van wenkbrauwen kost deze 2 dagen maar 10 euro.

  • Geke en haar team bestaande uit de kapsters Angela, Marielle en Laura (in dienst per 1 november 2017) én Yvonne nodigen u van harte uit een kijkje te komen nemen in Haarstudio Capelli!

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen