Zelfs ramkraken kregen jubilerende Depeche Clothing Ermelo niet klein

Zelfs 3 ramkraken binnen een half jaar tijd en de afgelopen crisis kregen Depeche Clothing niet klein. Integendeel, dé jeanswinkel van Ermelo aan de Stationsstraat 77 vierde vanavond, vrijdag 8 september een feestje om het 20-jarige bestaan te vieren.

Alle klanten werden gefêteerd op een drankje, saté en verrukkelijke belegde broodjes. 

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Stabiel en vertrouwd
Een stabiele factor in hartje Ermelo, en een vertrouwd adres voor een brede collectie aan jeans, tops, footwear en accessoires voor zowel dames als heren. Dat kun je gerust stellen van Depeche Clothing.

Heel gewoon
“Ik ben maar een gewoon iemand”, verklaarde eigenaar Hajé (voluit Hendrik Jan) Schreurs de continuïteit van zijn zaak, “en dat ben ik altijd gebleven. We hebben het nooit te gek gedaan en zijn in tijden wanneer het nodig was, serieus op de kleintjes gaan letten. Ook als dat als consequentie had dat mijn vrouw Annemiek en ik zelf meer op de werkvloer moesten staan. Bovendien zijn wij altijd heel consequent met onze merken en maakten goede afspraken met onze leveranciers. Op die manier kun je je klanten een heel goed aanbod doen.”

Klanten: bedankt!
Bescheiden als Hajé is vindt hij het lastig om het succes van Depeche Clothing te verklaren. En dat terwijl dé jeanswinkel al jarenlang een vaste klantenkring heeft die graag bij hem komt shoppen, toch?! “In de basis heb wij inderdaad een goede klantenkring opgebouwd. Dus bij deze wil ik ze ook erg bedanken. Ook heeft het te maken met het feit dat ik altijd goede mensen in dienst heb, die hier gedurende lange tijd werken. Boyd den Boer bijvoorbeeld werkt hier al 6 jaar, en Nataschja de Boer 5 jaar. Ook weekendhulpen werkten hier jaren achtereen, sommige meiden zelfs 8 jaar.”

Fijne mensen
Klantvriendelijkheid, mensen waarde geven en een eerlijk advies is volgens Nataschja de Boer de meerwaarde van Depeche Clothing. Ze werkt graag voor Hajé. “Hajé speelt geen toneel, hij is 100 procent zichzelf. Zowel tegenover ons als de klanten. Hetzelfde geldt voor Annemiek; het zijn erg fijne mensen.”

Vader als inspiratiebron
Natuurlijk waren ook Gerrit en Henny Schreurs, de ouders van Hajé, van de partij op het feestje. Schreurs senior was indertijd de inspiratiebron voor Hajé om ook een kledingzaak te beginnen. Zelf zwaaide senior 26 jaar, tot 2000, de scepter bij Schreurs Mode voor Mannen aan de Stationsstraat 113, het adres waar nu Moda Donna e Si is gevestigd. Hajé: “Toen ik begon met Depeche zat ik tegenover hem op nummer 106A.”

Drie ramkraken
Hajé nam destijds in 1997 de kledingzaak over van Bennie Dekker. Vervolgens verhuisde Depeche naar de Enk 14, waar veel meer ruimte was dan het 40 á 50 vierkante meter metende pand aan de Stationsstraat. In het jaar 2008 deden ramkraken Depeche schudden op zijn grondvesten. Hajé: “Drie ramkraken binnen een half jaar: in januari, februari en juni.” Zelfs het monteren van de meest zware rolluiken schrokken de criminelen niet af. Pas toen er voor het pand anti-ramkraakpalen werden gezet gaven ze het op. Het bleek een duur ‘geintje’ voor Hajé. “Ik was dat jaar 35000 euro extra kwijt om het pand te beveiligen.”

Fridays
Sinds ruim 6 jaar is Depeche gevestigd op het huidige adres aan de Stationsstraat 77. Aan de Enk 14 openden Hajé en Annemiek tegelijkertijd Fridays, een winkel in modieuze dames- en herenkleding  kwaliteitsmerken als Villa, Pieces en Jack & Jones.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen