’t Zomernest Ermelo sponsort inloopshirts Dames1 DVS’33

Dames1 van DVS’33 oogst het komend seizoen vast jaloerse blikken van de rivaliserende partijen. Vandaag, zaterdag 9 september, werden aan de 18 spelers namelijk nieuwe inloopshirts uitgereikt die zijn gesponsord door Kristiana Gederte, eigenaar van Bar/Cafetaria/Eetcafé ‘t Zomernest aan de Julianalaan 123 in Ermelo.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Klein feestje
Zoals het Kristiana eigen is maakte ze een klein feestje van de uitreiking. Voor de voetbaldames hun bovenkleding verruilden voor de fraaie wedstrijd- inloopshirts, genoten ze eerst van een uitgebreide vroege lunch. Er moest immers ook nog gevoetbald worden voor het bekertoernooi. Bovendien stond het dameselftal ook nog beschuit met muisje te wachten, ter ere van de geboorte van Sophie van verzorgster Marjan van Duinen.

Liever dansen
Kristiana had zelf aangeboden de inloopshirts te sponsoren. Zij heeft erg goede contacten met de voetballende dames. Met een aantal van hen heeft ze zelfs nog gevoetbald. Kristiana voetbalde 13 jaar bij DVS’33. Voor een meisje dat zo graag wilde voetballen werd zij relatief gezien op vrij late leeftijd lid van een voetbalclub. Ze lachte: “Ik mocht nooit op voetbal, mijn moeder zag liever dat ik ging dansen.”

Best goed
Uiteindelijk ging haar moeder overstag zodat Kristiana op 10-jarige leeftijd ging voetballen bij FC Horst. Na een seizoen stapte ze over naar DVS’33, waar ze tot haar 24e speelde. Tot de C met de jongens en vervolgens bij de Dames. Mid-mid in het centrum was haar positie. “Eigenlijk voetbalde ik best goed en scoorde ik ook nog wel eens. Ik heb zelfs bij de KNVB gevoetbald.”

Einde aan ontluikende voetbalcarrière
Een duel tijdens een wedstrijd tegen FC Horst maakte op 18-jarige leeftijd voortijdig een einde aan haar ontluikende voetbalcarrière, want Kristiana scheurde haar kruisband. Volledig herstellen deed de blessure niet. “Ik heb daarna nog jaren recreatief gevoetbald, maar hield altijd gedoe met mijn knie.”

Behoud in tweede klasse
Dames1 is erg blij met de shirts. Wie weet hoe deze bijdragen aan de ambitie van het elftal. Marielle en Tamara vertelden dat Dames 1 afgelopen seizoen kampioen werd, en komend seizoen speelt in de tweede klasse; de competitie start op 23 september. “Het doel van DVS’33 is behoud van Dames1 in de tweede klasse.”

Leuk stel meiden
Teammanager Berend Meiling en trainster Miriam van der Horst verwachten dat de dames hoge ogen zullen gooien. Miriam: “Het is een leuk stel meiden, dat super gemotiveerd is.”

 

Reacties