Ondernemers Ermelo: ‘Kom aub naar duurzaamheidsevent Ermelo Energieke Bedrijven!’

Menno van Luijn, Roel Oosterhoff, Heimen van Diest en Marcel Korving.
Menno van Luijn, Roel Oosterhoff, Heimen van Diest en Marcel Korving.
Foto: Grietje-Akke de Haas

“Het is nú echt tijd om in actie te komen”, roept Heimen van Diest, voorzitter van de Bedrijvenkring Ermelo (BKE) bedrijven en instellingen in Ermelo op deel te nemen aan het Duurzaamheidsevent Ermelo Energieke Bedrijven. Het event vindt plaats op maandag 2 oktober van 16.00 – 18.00 uur in de Heerlickheijd van Ermelo aan de Staringlaan 1 in Ermelo, inloop 15.30 uur.

Duurzame ondernemer en columnist van De Telegraaf is gastspreker.

5 voor 12
De dringende oproep illustreert volgens de BKE het ‘5 voor 12-moment’ als het gaat om de ambitie van de gemeente Ermelo om in 2030 energieneutraal te wonen, te vervoeren, te werken en te recreëren. Met name bedrijven hebben een grote invloed op het energieverbruik. De BKE trekt al jaren op met de gemeente Ermelo om dit doel te verwezenlijken. Met vallen en opstaan overigens, want ondanks de beste bedoelingen zijn dé grote stappen nog niet gemaakt.

Grote slag maken
“Er is nu echter een instrument gevonden”, looft wethouder Jan van Eijsden de inspanningen van de BKE, “daar kun je wat mee.” Wat Van Diest en BKE-lid Roel Oosterhoff volmondig beamen. Het gaat om Stichting Energieke Regio, een onafhankelijke partij die bedrijven in Ermelo met een hoog energieverbruik gaat helpen het duurzaamheidsdoel daadwerkelijk te realiseren. Op die doelgroep richt de BKE namelijk haar pijlen; ondernemers in Ermelo met een substantieel energieverbruik, om samen een collectief te vormen dat een grote slag gaat maken.

‘Bij de hand genomen’
Roel Oosterhoff: “Je wordt als ondernemer daadwerkelijk bij de hand genomen en een richting ‘opgeduwd’.” Wat volgens Menno van Luijn van Stichting Energieke Regio dé manier is om bedrijven energiezuinig te laten ondernemen. “Ondernemers zijn immers vooral bezig met hun bedrijfsvoering, ofwel de waan van de dag.”

In 3 stappen
Stichting Energieke Regio gaat met 3 te nemen stappen doortastend te werk. Wie zich aanmeldt krijgt van een energieadviseur een adviesvorm. Vervolgens wordt de huidige situatie van het bedrijf in kaart gebracht met daarbij energiezuinige- en kostenbesparende oplossingen. Uiteindelijk wordt er concreet werk gemaakt van de uitvoering waarbij de ondernemer zelf bepaalt wat deze van het advies laat uitvoeren en door wie.

  • Het initiatief van de BKE wordt ondersteund door de Rabobank Ermelo, de gemeente Ermelo, innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV) en de Stichting Energieke Regio.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen