NWDTZ wil dak eraf blazen bij Vos 4-daagse Ermelo

NWDTZ wil dak eraf blazen op vrijdagavond 1 september.
NWDTZ wil dak eraf blazen op vrijdagavond 1 september.
Foto: NWDTZ

Of het interview bij mij thuis kan plaatsvinden? Geen probleem natuurlijk. Verrassend is het stel joviale jongeren dat bij binnenkomst uit eigen beweging de schoenen uittrekt, kennelijk goed opgevoed. Maar eenmaal op de bühne veranderen ze in echte podiumbeesten.

Door Grietje-Akke de Haas

Dat bewijst het toenemende aantal optredens in het korte bestaan van ‘Nu We D’r Toch Zijn’ (NWDTZ), de feestband die bestaat uit 6 Ermelose jongeren: Marloes Bosch (18, zang), Dimitri Garritsen (19, gitaar), Niels Bakker (20, gitaar), Ruud van der Made (19, toetsen), Max van Strien (20, basgitaar) en Stefan Offenberg (19, drums).

‘Brutaal’
Sinds de oprichting van NWDTZ in januari 2017, trad de feestband op tijdens Koningsdag, Aaltjesdag, Rondje Ermelo, bij LTV Irminloo en diverse besloten feestjes. Eigen initiatief tonen bezorgde de jongeren hun eerste officiële optreden tijdens Koningsdag in een trailer op het Oranjeplein van de Oranjevereniging Ermelo. “We hadden eerst brutaal het bestuur gebeld en gevraagd: ‘We willen graag spelen, kan dat nog?’.”

Snel gegaan
De rest is prille geschiedenis. Het is allemaal best snel gegaan beseffen ze. “We zijn verbaasd over het succes.” De jongeren zijn ervan overtuigd dat het alles te maken heeft met het laagdrempelige repertoire dat de feestband speelt; het coveren van nummers van de afgelopen 50 jaar. “Ons repertoire is heel gevarieerd en een balans van nummers van Nederlandse bodem en internationale Engelstalige plaatjes. Ofwel, van Hollandse meezingers, en Elvis Presley tot Ed Sheeran en alles er tussenin.”

Balans
Balans bepaalt het repertoire van NWDTZ. “Dat is echt ons kernwoord. Ons repertoire staat namelijk ten dienste van het publiek. Daarom passen we het per optreden aan. Wat voorkomt dat het feest inkakt omdat een bepaalde groep wordt uitgesloten.”

Basgitaar leren spelen
De zes muzikanten zijn al jaren bevriend. Waarom dan geen band vormen met elkaar voegden ze de daad bij het woord. Punt was even dat Max en Stefan beide de drums spelen. Max: “Ik heb toen basgitaar leren spelen, want ik wilde hoe dan ook in deze band spelen.”

While We’re Here
‘Nu We D’r Toch Zijn’, hoe komen ze op die naam? “Dimitri had het op een gegeven moment over While We’re Here, een vette rockband uit Kenton Ohio. Die naam hebben we vrij vertaald naar het Nederlands, want per slot van rekening zijn we geen rockband.”

Uitlaatklep
NWDTZ wordt geen eendagsvlieg verzekeren de 6 muzikanten. “Muziek maken is het leukste wat er is, voor ons is het een echte uitlaatklep. We willen dat ook het liefst zo vaak mogelijk optreden.”

Het dak eraf blazen
Het eerstvolgende optreden van NWDTZ is tijdens De Vos 4 daagse, een initiatief van Eetcafé De Vos aan de Horsterweg 195 in Ermelo. NWDTZ staat vrijdag 1 september op het podium, aanvang 21.00 uur. “We gaan écht een poging doen om het dak eraf te blazen. Na een maandje zomerstop hebben we er ook zo’n zin in weer op te treden”, aldus de muzikanten van ‘Nu We D’r Toch Zijn’.

Meer weten over ‘Nu We D’r Toch Zijn’, of wil je de feestband boeken?

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen