Club van 6 dames in Ermelo zoekt ‘creatieve afdankertjes’

Ben jij ooit fanatiek aan een hobby begonnen, maar ligt nu een half gebreide of gehaakte trui of kledingstuk te verstoffen, borduurwerkjes tot kaarten? Breng het dan naar de club van 6 dames die de scepter zwaait in het atelier van De Zaak van Ermelo.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas. 

Vrijwilligers Marja, Marina, Marie, Ineke, Bep en Mary-Ann kunnen eigenlijk alles gebruiken om het assortiment van de Hobby-hoek in De Zaak van Ermelo op peil te houden.

‘Bij mij in doos’
Marja die sinds bijna 3 jaar vrijwilliger is bij De Zaak van Ermelo, is één van de dames die actief is in het atelier. “Alles wat hier binnenkomt en maar een beetje creatief is komt bij mij in de doos.” Zo onderwerpt ze de tweedehands kleding nauwlettend aan een onderzoek of deze schoon en heel is. Mankeert er iets aan, dan wordt dit in het atelier gerepareerd.

Hergebruik
“We vinden het heel belangrijk dat de spullen schoon, heel en aantrekkelijk zijn voor de klant.” Bovendien vindt Marja het hergebruik van spullen erg belangrijk voor zover dit mogelijk is.

Voor hobbyisten
Voor de Hobby-hoek zijn de dames indertijd met niets begonnen. “We kregen evenwel zoveel binnen dat we een lapjesmarkt konden organiseren compleet met fournituren. Ook konden we in De Zaak van Ermelo een Hobby-hoek inrichten met veel spullen op creatief gebied. Voor hobbyisten is een bezoek aan de Hobby-hoek dus zeker een aanrader.” (Zie fotoreeks).

Informatie
De Zaak van Ermelo is gevestigd op Landgoed Veldwijk, adres Veldwijk 75. Wanneer u bij ‘Station Ermelo’ het spoor oversteekt en de routebordjes naar De Zaak van Ermelo volgt, komt u eenvoudig bij de winkel.

  • De Zaak van Ermelo is van dinsdag t/m zaterdag geopend, van 09.30 tot 17.00 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen