Lokale ondernemers verzorgen de lekkere hapjes op Burg Bieren Bierfeest Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Dit jaar vindt voor de 22e keer het jaarlijkse Burg Bieren Bierfeest plaats aan de Putterweg 45: op vrijdag 4 augustus en zaterdag 5 augustus. Op vrijdag 4 augustus zijn er 18 Nederlandse brouwerijen met hun speciaalbieren. Bedrijven uit Ermelo verzorgen de lekkere hapjes op vrijdag.

  • Burg Bieren zelf promoot zijn specialiteiten als het Veluws stoofpotje en Kipsaté.
  • Bar/Cafetaria/Eetcafé ’t Zomernest verrast liefhebbers met hun hamburgerspecialiteit
  • DaVinci Foodpromotions is van de partij met Flammkuchen
  • De Bourgondiër presenteert hun fantastisch lekkere kazen en worstjes
  • De Schout van Ermel is er met lekkere pulled-pork
  • Tomassen Duck-to belooft lekkere hapjes
  • Visrokerij Vredenburg is aanwezig met veel lekkers

Vrijdag is dus de ideale gelegenheid om heerlijke bieren en spijzen te proeven: van 15.00 uur tot 22.00 uur. Om de bieren te kunnen proeven dient u een festivalglas aan te schaffen en deze kunt u tegen inlevering van een consumptiemunt laten vol tappen. Voor de BOB is de entree gratis. Alle lekkernijen van de restaurants zijn ook te betalen met onze consumptiemunten.

Groter dan groot op zaterdag
Op zaterdag 5 augustus is het vertrouwde Bierfeest zoals u gewend bent, elk jaar op de 1e zaterdag van augustus van 12.00 uur tot 20.00 uur. Maar dan dit jaar met heel veel meer ruimte. De Putterweg zal vanaf de Oude Telgterweg tot rotonde Hamburgerweg worden afgesloten waardoor er 1 rijbaan beschikbaar komt als festivalterrein.

Recordaantal
Ook een recordaantal brouwerijen zijn er aanwezig deze dag; maar liefst 35. Enkel Nederlandse brouwers met in totaal meer dan 150 verschillende bieren.

Langstlopende bierfestival
In de loop van de jaren is dit festival uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse bierproeverijen van het land. Het Burg Bieren Bierfeest is dan ook het langstlopende bierfestival met enkel Nederlandse brouwerijen.

Festivalglas
Om de bieren te kunnen proeven dient u net als op de vrijdag een festivalglas aan te schaffen. Dit jaar is er weer een mooi nieuw festivalglas waarmee u de heerlijke bieren kunt proeven. Oude festival glazen van andere jaren kunnen niet meer gebruikt worden. Door de ruime keuze aan bieren is het bierfeest eigenlijk één grote proeverij, de gezelligheid staat voorop.

Live muziek
Natuurlijk is er ook gedacht aan de innerlijke mens, zoals het varken aan spit, palingroken en andere lekkere snacks. De hele dag is er live muziek die wordt verzorgd door onze vaste entertainer Bob van Zandbergen en als extra toevoeging John Vis met z’n piano.

Bierwinkel open
Een zeer uniek en elk jaar weer een gezellig bierfestival. Komt u vooral de veelzijdigheid die Nederland op het gebied van bier te bieden heeft ontdekken. Tevens is de Burg Bieren bierwinkel met ruim 2300 verschillende bieren de gehele dag geopend zodat de gedronken bieren in de winkel gekocht kunnen worden om er thuis nog even lekker van na te genieten.

Overdekt
TOT ZIENS op vrijdag 4 & zaterdag 5 augustus 2017. Bij slecht weer is het feestterrein grote deels overdekt!

Voor meer info www.hazeburg.nl / www.burgbieren.nl of bel 0341-564934

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen