Veluws Ontwerpburo Ermelo presenteert bouwplan aan Kozakkenkamp

Nieuwbouw in een mooie 30-jaren stijl, dat worden de 10 geschakelde woningen in twee blokken van 5, aan de Kozakkenkamp 33, het adres waar nu nog Vuvera haar cursussen en lezingen geeft. Vandaag presenteerde het Veluws Ontwerpburo het bouwplan aan omwonenden en belangstellenden.

Met fotoreeks

De nieuwbouw is een initiatief van het eerste Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) in Ermelo in samenwerking met het Veluws Ontwerpburo.

  • Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Droomhuis
De te bouwen eengezinswoningen met drie slaapkamers op de verdieping en een zolder, zijn huizen waar vrijwel iedere (door)starter in Ermelo van droomt.  Een blok van 5 woningen wordt met de voorzijde en -tuin gebouwd aan de Kostersland (zie impressie). De achtertuinen grenzen aan achtertuinen van een identiek blok van 5 woningen dat erachter wordt gebouwd. Een paadje met de ingang aan de Kozakkenkamp scheidt de achtertuinen van elkaar. De toekomstige bewoners kunnen rekenen op een fraaie lap achtertuin van 8 á 10 meter diep.

Nul op de meter
Het Veluws Ontwerpburo werkt naar de wensen van de bewoners. Bewoners van een hoekwoning hebben namelijk de optie voor een garage. Daarnaast behoort een uitbouw aan de tuinkant ook tot de mogelijkheden. Ook worden er op het gebied van het verder verduurzamen van de woningen meerdere opties ontwikkeld. Dat wordt de komende tijd uitgewerkt. Het streven is het energieverbruik te verminderen en het -verlies te beperken, met onder meer het gebruik van zonnepanelen en zonne-installaties. “Wie weet”, zei Erik Verhoef van het Veluws Ontwerpburo, “lukt het om het tot nul op de meter te brengen. Het is ook maar net wat de toekomstige bewoners wensen.”

In voorjaar 2018 opleveren
De volgende stap is het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure. Zodra het college van B & W van de gemeente Ermelo akkoord gaat wordt het plan 6 weken ter inzage gelegd. De verwachting is dat deze stappen in het proces voor de zomervakantie gereed zijn. Na de zomervakantie kan dan de omgevingsverguning worden aangevraagd zodat rond september de schop voor de woningen de grond in kan. Als alles meezit wordt de woningen april/mei 2018 opgeleverd.

Initiatief CPO
Lourens van Dalfsen nam het initiatief voor het CPO. Hij was namelijk uitgeloot voor een woning op Groevenbeek Noord. Om de voor een leek niet eenvoudige materie en de te doorlopen procedures, was Erik Verhoef van het Veluws Ontwerpburo bereid op te treden als adviseur.

Gezamenlijk 
CPO staat voor een gezamenlijk initiatief van een meerdere mensen om een stuk grond te kopen en daar een aantal woningen op te bouwen. Het grote voordeel van het CPO is dat de opdrachtgevers bepalen hoe de woningen er uit komen te zien, zowel van binnen als buiten, binnen de kaders van de gemeente. In zijn netwerk vond Lourens gelijkgestemde gezinnen met mensen in de leeftijd van ongeveer 25 tot 35 jaar. Er werd een vereniging opgericht onder de naam ‘CPO rijwoningen, Duurzame (door)start in Ermelo’, om in aanmerking te komen voor financiële steun van de Provincie Gelderland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen