Ermelo leeft steeds meer volgens Ermelo Buitenleven

In 2014 werd Ermelo Buitenleven in het leven geroepen om Ermelo nog beter als recreatiegemeente op de kaart te zetten. Het initiatief waarin veel partijen samenwerken loopt goed, zeggen Ronnie Regeling en Herman Bolhuis. “We zijn erg trots op wat we het afgelopen seizoen hebben neergezet, ieder weekend was er wel iets leuks te doen.”

Ermelo Buitenleven is dé promotiecampagne voor Ermelo waaronder Ermelo gepromoot wordt. VVV Ermelo werkt hierin nauw samen met de ondernemers in Ermelo.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Yes!
Om te onderstrepen dat de hoeveelheid van activiteiten echt de moeite waard is, namen de respectievelijk woordvoerder en coördinator samenwerkingsverbanden van Ermelo Buitenleven de proef op de som bij Klimbos Ermelo. De enerverende activiteit op camping De Paalberg is één van de belangrijke toeristische attracties van Ermelo, waar ook menig Ermelo een klim- en klauterpartij waagt. Na een aanvankelijke aarzeling, – de klimparcoursen zijn namelijk echt niet mis-, hesen Ronnie en Herman zich in een klimtuig. Onder begeleiding van een instructeur worstelden ze zich al wiebelend, achterover hellend en voorover hangend  over het parcours. Lichte paniek was soms van hun gezichten af te lezen naarmate ze verder klauterden met de grond ver onder zich. Het ‘yes!-gevoel’ en een flinke dosis aan positieve energie overheersten echter zodra beide heren veilig en wel op de grond stonden. “Het was echt geweldig om te doen.”

Egootje loslaten
Niet alleen het Klimbos, maar van het centrum, campings, Strand Horst tot het KNHS-centrum, Ermelo bruist steeds meer, zijn Ronnie en Herman van mening. Wat alles te maken heeft met het motto ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Ronnie: “In die zin is het beter je eigen egootje los te laten en samen gaan voor één doel; namelijk Ermelo op de kaart zetten.” Met Ermelo Buitenleven is dan ook volop ingezet op samenwerkingsverbanden onder de diverse partijen, die voorheen een eigen koers vaarden. Bolhuis noemt bijvoorbeeld de ondernemers op Strand Horst die zich samen profileren op wat zij vinden een unieke locatie, waar veel te beleven valt.

Geld en werkgelegenheid
De heren zijn blij met het sneeuwbaleffect dat Ermelo Buitenleven teweegbrengt. Steeds meer ondernemers haken aan, zelfs al gebeurt dat niet onder de vlag van Ermelo Buitenleven.  Het Eat N Beat festival op ’t Weitje bijvoorbeeld, de succesvolle gezamenlijke initiatieven van Café De Molenaer en Café De Veluwe tot Het Ontbijt van Ermelo. “De meeste Ermelose ondernemers hebben wat met Ermelo Buitenleven. Vanuit economisch oogpunt trekt het toeristen. En recreatie en toerisme zijn immers de pijlers van Ermelo. Wat geld oplevert en werkgelegenheid. Maar daarvoor moet je wel een levendig dorp zijn.”

Paradepaardje
Daarnaast schept het paradepaardje van VVV Ermelo; de Zomeravondbraderieën, steeds meer mogelijkheden voor de ondernemers. Tot groot genoegen van de toeristen natuurlijk, want het aantal kramen blijft zich uitbreiden. “Ondernemers die willen aanhaken faciliteren wij”, aldus Ronnie.

Heel groot festival
De doelgroep jongeren vinden Ronnie en Herman een breed begrip. Jonge gezinnen wil Ermelo Buitenleven sowieso bereiken. “Vooral als het om toeristen gaat, die doelgroep verblijft immers vaak op de campings.” Ermelose jongeren komen wel aan hun trekken met Ermelo Buitenleven met een heel groot festival dat in de stijgers staat. “Het wordt echter een festival voor publiek van jong tot oud. Maar we garanderen dat het festival ook echt iets voor jongeren is.”

Ambassadeurs van de Veluwe
Ermelo Buitenleven is ook van plan ‘uit te vliegen’. Want als dorp samenwerken met omringende gemeenten is van groot belang om de Veluwe als dé toeristische trekpleister te promoten. “Er wordt een training ontwikkelt voor alle belanghebbenden zodat met deze kennis zij de ambassadeur van de Veluwe worden. Elke plaats heeft zo zijn charmes, daar kunnen de toeristen allemaal iets van meepikken. Zij gaan bijvoorbeeld het Dolfinarium bezoeken en overnachten in Ermelo.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen