Ondernemend Nederland loopt uit voor Carolien van de Kamp Ermelo

Ze kwamen vandaag, vrijdag 23 september, uit alle hoeken van Nederland om het Business Breakthrough Event van Carolien van de Kamp uit Ermelo te beleven dat plaatsvond in de Dorpskamer. Van ondernemers in de startblokken, startende- tot ondernemers die inspiratie wilden opdoen voor de sleutel tot succes.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Ken jij Life & Business Coach Carolien van de Kamp nog niet? Neem dan eerst een kijkje op haar website. Het zaadje van het succes van haar onderneming dat zij binnen een jaar bereikte, valt uit de tekst op te maken, plantte zij toen ze zich afvroeg: ‘Leef ik of word ik geleefd’. Op de website licht zij toe: “Ik zat vorig jaar nog achter mijn bureau op een groot kantoor. Er was geen ruimte voor mijn creativiteit en input. Ik zat vast aan een verplichte hypotheek met een best ok salaris. Maar dat stemmetje in me om mijn droomleven te mogen realiseren werd steeds sterker. Ik kan nu wanneer ik dat wil bij onze kinderen zijn. Ik ga sporten wanneer ik daar zin in heb. En ik werk met de leukste klanten aan het realiseren van droomlevens. Zodat jij zelf jouw droomleven gaat realiseren.” En wie wil dat nou niet, togen de deelnemers verwachtingsvol naar het Business Breakthrough Event.

Ze kregen vanaf de aftrap van het Event het gevoel thuis te komen. Want Carolien durfde haar onzekerheden en aarzelingen te benoemen en stelde zich kwetsbaar op. Met andere woorden: hobbels waar de aandachtige toehoorders ook dagelijks mee worstelen. Zo is de ervaring van Carolien dat je geen controle hebt over het ondernemerschap. “Ik heb geleerd controle los te laten. Wat een soort van overgave voor mij was; erkennen dat je fouten maakt en er ook voor uitkomt.” Vertrouwen in jezelf hebben en in wat je neer wilt zetten is de basis voor succes, meent Carolien. “Als je springt, ga er dan vol voor. Verzamel daarbij mensen om je heen die je kunnen helpen.” Carolien stuurde aan op het zichtbaar maken van jezelf. “Zet je eigen show neer, -bijvoorbeeld via social media -, hoeveel moeite mensen in je omgeving daar soms ook mee hebben. Want dat is de keerzijde; wat mensen van je vinden. Maar doe je ding en heb vertrouwen.”

Carolien zei zich te realiseren dat het publiek wellicht niet meteen voor jouw product gaat. “Dan komt weer het vertrouwen om de hoek kijken.” Een weifelende deelnemer merkte op: “Maar hoe doe je dat dan, want het klinkt een beetje als tegeltjeswijsheid.” Carolien schoot vol omdat zij werd herinnerd aan een periode die nodige blokkades in haar leven opriepen. Ze was er heel open over. “Ik leefde erg in het vroeger”, leeft Carolien juist nu in het bewustzijn van het moment. “Ik heb veel drama en negativiteit meegemaakt die maakten dat je nu bepaalde dingen niet kunt. Het gaat echter om het verhaal van je verleden, en brengt je niet waar je nu naartoe wilt.” Ze kreeg veel steun van haar man en andere hulp. “Hier heb je namelijk coaching bij nodig, en dat mag ook. Ik had geleerd om vanuit angst te kiezen, terwijl ik nu ervoor heb gekozen op liefde te gaan varen. Dat was een grote verandering en erg spannend, maar het maakte mijn leven wel veel toffer.”

Terwijl presentator Michele Sparreboom Carolien vanuit het publiek een zakdoekje aanreikte, was het de beurt aan PercyTienhoven om het publiek te inspireren. Met de nodige zelfspot over zijn vele lichamelijke beperkingen vertelde hij zijn verhaal. Zijn breekpunt kwam op het moment dat Percy zijn beperkingen accepteerde en besefte dat hij niet zozeer met zijn fysieke angsten moest afrekenen, maar juist met zijn mentale angsten. “Durf te dromen”zei hij onder meer, “dat is veel effectiever dan te zeggen: ‘Ik ben niets waard’.”

Het onzeker zijn over je eigenwaarde valt in veel gevallen terug te voeren naar de liefde en loyaliteit aan je ouders, was een vrouwelijke gastspreker ervan overtuigd. Dat maakt dat mensen eigenlijk niet groter durven te zijn dan hun ouders. “Stel jezelf in zo’n situatie eens de vraag”, daagde zij de toehoorders uit, “mag ik succesvol zijn, en wie laat ik dan in de steek, mijn ouders?”

Als speciale gast had Carolien Michael Pilarczyk uitgenodigd, een gepassioneerd spreker over persoonlijke ontwikkeling, succes, inspirerend leiderschap en het waarmaken van dromen. Als coach heeft Michael Carolien een heel eind op weg geholpen in haar ontwikkeling. Pilarczyk trakteerde de Event-deelnemers op een aantal rake opmerkingen. Een kleine greep: “Je stelt jezelf een doel, vraag jezelf dan niet af of je het wel zult halen. Want dat impliceert dat het misschien gaat mislukken. / Je wint door de beste te zijn, waarbij de toegevoegde waarde het verschil maakt. De beste willen zijn is echter een keuze. Als het jouw keuze is om op vier na de beste te zijn, en jij bent er tevreden mee, is dat ook goed. Ondanks wat anderen ervan vinden. / Het maakt niet uit wat je doet, maar hoe je het doet; doe het vanuit passie.”

Daarnaast inspireerde Jos Burgers, de meest gevraagde managementspreker in Nederland, de Event-deelnemers.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen