Zaak van Ermelo vestigt zich in nieuw sfeervol onderkomen

Foto: Archieffoto

Zaterdag 24 september sloot De Zaak van Ermelo definitief haar deuren aan de Stationsstraat. Komende zaterdag, 1 oktober, opent de kringloopwinkel weer en gaat verder op Landgoed Veldwijk, het terrein van GGz Centraal. Van 09.30 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom om het nieuwe onderkomen te bewonderen.

Het winkeloppervlak is geslonken van 1500 naar 1000 m2, maar dat zou je niet zeggen als je door de imposante ruimtes van het voormalige ‘Economiegebouw’ loopt. Wat van buiten ‘gewoon’ één van de vele mooie, statige gebouwen van GGz Centraal lijkt, is in korte tijd een sfeervolle en toegankelijke winkel geworden. Maar dit ging volgens Henk van Bruggen, eigenaar van De Zaak van Ermelo, niet zonder slag of stoot: “De vestiging op het terrein van GGz Centraal was uiteraard niet ‘even snel’ geregeld. We hoopten op 1 juli al van start te kunnen, maar pas begin september kwam er definitief groen licht en kregen wij de sleutel van het gebouw. In de afgelopen 4 weken hebben we dan ook met man en macht gewerkt om de ruimtes winkelgeschikt te maken én het ook nog smaakvol op te knappen. Maar het is ons, net als vier jaar geleden, ook nu weer gelukt. We laten het op 1 oktober graag aan iedereen zien.”

Als vanouds zijn er 1001 tweedehands meubelen en spulletjes in de kringloopwinkel te vinden. Er is deze keer zelfs een aparte ‘Schatkamer’ gecreëerd, waarin de meest bijzondere spullen uit de jaren ’30 t/m ’60 zijn uitgestald. De boekenhoek is nu een gezellige ‘bibliotheek’ geworden en de gepimpte (textiele) artikelen krijgen op de nieuwe locatie ook een geheel eigen afdeling. De ruimte voor dames-, heren- en kinderkleding is groter en overzichtelijker geworden. En natuurlijk kan er nog steeds volop worden gesnuffeld tussen serviezen, potten en pannen, lampen, woonaccessoires en kinderspeelgoed. Door de hele winkel vindt men ook weer de prachtige, geliefde meubelen van het inmiddels bekend geworden ’Houtmeisje’.

Maar er is ook het één en andere verdwenen: ’t BloemenZaakje komt in de nieuwe setting niet meer terug en ook wordt er in De Zaak geen koffie en koek meer geserveerd. Maar hiervoor kunnen klanten voortaan terecht bij de naastgelegen gebouwen ‘De Kwekerij’ en restaurant ‘Beukenrode’. “In de komende jaren willen we steeds meer gaan samenwerken met GGz Centraal, meer dagbestedingsorganisaties en andere ondernemers, waardoor men straks voor van alles en nog wat op het landgoed terecht kan. We streven er naar een plek te worden waar iedereen graag komt.”, aldus Henk van Bruggen. “Maar wat De Zaak van Ermelo bovenal blijft is een professioneel leerwerkbedrijf, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om leer- en werkervaring op te doen. Onze winkel biedt daarvoor de ervaringsplekken. Onlangs ontvingen we hiervoor een zeer belangrijk keurmerk, dat van ‘Blik op Werk’. Een instituut dat de norm stelt en borg staat voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van dienstverleners die zich inspannen voor de werkgelegenheid. Een erkenning waar we erg blij mee zijn.”

De kringloopwinkel is vanaf 1 oktober geopend op dinsdag t/m zaterdag, van 09.30 tot 17.00 uur. Het nieuwe adres is Veldwijk 75 te Ermelo. Het landgoed heeft een ingang bij het NS-station én aan de Horsterweg. Wanneer een navigatiesysteem wordt gebruikt, kan het beste ‘Station Ermelo’ worden ingegeven. Vanaf daar is de winkel gemakkelijk te vinden door de routebordjes met het logo van De Zaak van Ermelo te volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen