Veluws Ontwerpburo & Greenteq Solutions actief op 6e Zomeravondbraderie

Foto: Bert van Willigen en Erik Verhoef (Grietje-Akke de Haas)

Erik Verhoef van het Veluws Ontwerpburo en Bert van Willigen van Greenteq Solutions slaan de handen ineen. Tijdens de laatste Zomeravondbraderie op dinsdag 18 augustus van 18.00 tot 21.00 uur willen ze bezoekers bewust maken van de noodzaak van duurzaamheid.

Zonnepanelen met bijbehorende omvormer op de stoep van het Veluws Ontwerpburo aan de Stationsstraat 36a nodigen belangstellenden uit de drempel te passeren om kennis te nemen van de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Maar vooral de noodzaak ervan. Want al wint de zorg om het milieu terrein, van massaal de daad bij het woord voegen is nog lang geen sprake volgens Erik en Bert. “En dat terwijl we ondertussen wel de spullen voor onze kinderen opmaken”, waarschuwt Bert voor een dreigend tekort aan fossiele brandstoffen.

Beide mannen beloven belangstellenden een goed en eerlijk verhaal en advies op maat. Zowel bij het zo duurzaam mogelijk bouwen van nieuwe woningen als bestaande woningen zo duurzaam mogelijk te maken. Duurzaamheid gaat volgens Erik en Bert veel verder dan de aanschaf van zonnepanelen. Bewustwording is de eerste stap.

“Het begint al met ‘de jas’ van de woning. Is deze geïsoleerd, heeft het huis dubbel glas en hoe ziet het dak eruit? Oftewel, hoe houd je de warmte binnen. Veel mensen zijn zich er daarnaast niet van bewust hoeveel stroom en gas ze gebruiken en waar deze eigenlijk aan opgaan, en of dit in verhouding veel is of niet. Daarnaast hebben we met het systeem van de luchtwarmtepomp voor verwarmen, koelen en ventileren én een goed geïsoleerde woning helemaal geen gas meer nodig.”

Het financiële plaatje kan niet meer als excuus worden gebruikt om niet mee te werken aan een duurzame en energieneutrale samenleving. “Het is helemaal geen forse kostenpost meer. Op termijn verdien je de investering juist terug.”

Banner Veluws Ontwerpburo 2015(1) 120x180

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen