Veluws Ontwerpburo Ermelo informeert omwonenden

Vanavond, 22 juli, hield Erik Verhoef van het Veluws Ontwerpburo aan de Stationsstraat 36a een inloopavond voor omwonenden van de locatie Konijnenwal 20. Het voormalige boerenbedrijf staat namelijk op de nominatie voor functieverandering van de voormalige agrarische bedrijfsbebouwing, waarbij het geldende bestemmingsplan zal worden herzien. Ondanks de vakantieperiode was de opkomst goed.

Fotoreeks: Grietje-Akke de Haas

Erik Verhoef licht toe dat hij het heel belangrijk vindt de buurt in een vroeg stadium te informeren over wat er in hun leefomgeving verandert. “Ik laat omwonenden liever weten wat er speelt, dan dat ze het in een later stadium uit de krant moeten vernemen. Op die manier kom je in een open sfeer in gesprek met elkaar over de veranderingen die in hun buurt op stapel staan. Mensen kunnen vragen stellen en kritiek leveren zodat bepaalde zaken nog in een vroeg stadium kunnen worden aangepast. Ik merk dat deze werkwijze erg op prijs wordt gesteld, we er altijd op een positieve manier uitkomen en het de procedure via de gemeente versnelt. Dat is ook prettiger voor de opdrachtgever.”

De familie van het perceel aan de Konijnenwal 20 heeft het Veluws Ontwerpburo in 2014 in de arm genomen voor de procedure voor functieverandering en het ontwerpen van nieuwe bebouwing. Doorstart van het agrarische bedrijf is namelijk niet mogelijk en in de huidige staat is het object is onverkoopbaar.

Zoals de plannen er nu voorstaan blijft het huis van de huidige bewoners intact, maar de schuren van het voormalige agrarische bedrijf, waarin nu bedrijfjes zijn gevestigd, worden gesloopt. Daar komen twee woningen voor terug, één ervan is voor eigen gebruik van de opdrachtgever en de andere zal te koop worden aangeboden. Beide woningen hebben elk een kavel tussen de 2 á 3 duizend vierkante meter en mogen elk een inhoud van 750 kuub hebben.

Met duidelijk vormgegeven referentiebeelden en maquette-tekeningen kregen de belangstellende omwonenden een indruk van de nieuwbouwwoningen en naar welke stijl de voorkeur uitgaat waarin ze worden gebouwd. Woningen die moeten voldoen aan de eisen van de Welstand en het beeldkwaliteitsplan van de structuurvisie Functieverandering. Bovendien werd het Landschapsplan Functieverandering door de belangstellenden doorgespit, de omgeving besproken en natuurlijk herkend. In dit plan is de regelgeving van de inrichting van het betreffende landschap vastgelegd, bijvoorbeeld in het geval van de aanplant van hagen.

Erik Verhoef houdt de omwonenden op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de locatie Konijnenwal 20, zoals de ontwerpfase, de bestemmingsplanprocedure, het verlenen van de omgevingsvergunning door de gemeenteraad tot de start van de bouw. Voor nu staat een verkennend bodemonderzoek van de locatie op de rol, een archeologisch- en ecologisch onderzoek en een asbest-inventarisatie om het bestemmingsplan op te stellen.

Banner Veluws Ontwerpburo 2015(1) 120x180

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen