Hoe leuk kan een balletje toch soms rollen, toen de Schout van Ermel vernam van de bijzondere menukaart met gerechten waarmee Jopie Riemer-van Herksen en haar familie de bevrijding vierde van Ermelo op 18 april 1945 door de Canadezen.
Jan Andries van Bentum en Robin van Beek, respectievelijk eigenaar en bedrijfsleider van het Grand Café/Restaurant aan de Putterweg 1, raakten meteen enthousiast. Exact 70 jaar jaar na dato, op zaterdag 18 april 2015 wordt de bevrijding van Ermelo namelijk nagespeeld op initiatief van de Oranjevereniging Ermelo in samenwerking met Oudheidkundige Vereniging Ermeloo en de Koninklijke Militaire School. En dat nog wel bijna op de stoep van de Schout van Ermel. Want het is vanaf 10.00 uur tot laat in de middag feest op en rond 't Weitje.
"Daarom serveert de Schout van Ermel die feestelijke dag vanaf 12 uur exact hetzelfde menu waarmee mevrouw Riemer-van Herksen en haar familie de bevrijding 70 jaar terug vierden." Wat varieert van Canadian salad, Patatoes with green tot Coffee with ginger bread. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.
Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang in het restaurant dat bekend staat om de smaakvolle menu's en heerlijke tapas. Binnenkort meer, dus houd de berichtgeving in de gaten!