Café de Molenaer barst uit voegen met pubquiz

Oei, wie denkt de pubquiz bij Café de Molenaer met twee vingers in de neus te kunnen doen, komt flink op de koffie. Toch gaan maar liefst 22 teams, goed voor ruim 100 man, iedere laatste woensdagavond van de maand de uitdaging aan. Van jong tot wat minder jong, en dat al voor het tweede seizoen.

Met de pubquiz beseft eigenaar Marco van Dijk dat hij goud in handen heeft. (Zie de fotoserie voor een indruk). Het geheim heeft, naast de oergezellige ambiance van het café, alles te maken met de aard van de vragen, 10 stuks per keer gedurende 8 rondes, met elk een eigen thema. De quizvragen worden samengesteld door journalist Lennaert Lubberding en zijn zus Lotte. Zoals gewoon bij een pubquiz gaan de vragen over van alles en nog wat, van actualiteit, politiek, muziek, geschiedenis, showbizz, film tot reizen.

Lennaert en Lotte leveren echter net dát extra’s wat de pubquiz zo ongekend populair maakt onder de deelnemers. Zo zijn de vragen en de vraagstelling door Leannaert op zich al puur entertainment. Ietwat gewaagd, soms pikant, niet te voorspellen, van simpel tot heel pittig, en de intro’s  zijn doorspekt van allerlei interessante, eigenzinnige en humoristische weetjes.

Aan de deelnemers van alle teams met klinkende namen als De Betweters, Vliekjes tot Gercogaatbierhalen, valt puur plezier af te lezen met het evenement dat als beregezellig wordt ervaren. “Het is leuk om een avondje in de kroeg te zitten, maar het is nog leuker als je ook iets doet. En door de samenstelling van je team ga je nooit écht af, want iedereen weet wel wat van de vragen.”

Maar soms straalt ook de wanhoop af van de gezichten, als ze hun hersenen pijnigen over een vraag waarvan het antwoord maar niet uit de donkere spelonken van het achterhoofd tevoorschijn komt.

‘Wat is het Engelse woord voor vlierbes’, schalt het door het café. Wat een aantal beteuterde gezichten oplevert. “Flyerbessssss”, roept iemand gevat omdat hij simpelweg geen idee heeft. De vraag ‘In welke staat ligt Miami’ doet 100 man opveren. Vervolgens zakt driekwart weer terug in de stoel omdat de vervolgvraag ‘Wat is de hoofdstad van deze staat’ een brug te ver voor ze blijkt.

En laat dat nu net de meerwaarde zijn van de pubquiz bij Café de Molenaer. De algemene ontwikkeling wordt namelijk op een aangename manier bijgespijkerd. Meer dan voorheen zijn de deelnemers alert op het nieuws, actualiteitenrubrieken en praatprogramma’s op TV of radio en wordt het shownieuws fanatiek gevolgd, zo beweert een aantal stellig.

De winnaar van de avond werd team Syndicaat, een groep vrienden van Dindoa. Hoewel ze nog maar net ingestapt zijn, is hun ster rijzende, en vormen de teamleden een serieuze bedreiging voor teams in de top drie die al langer meedoen met de pubquiz.

De pubquiz wordt iedere laatste woensdag van de maand gehouden in Café de Molenaer aan de Stationsstraat 13, van af 20.00 uur. Belangstellende teams van maximaal 5 personen kunnen zich ieder gewenst moment aanmelden. Iedere maand is een team avondwinnaar. Ultiem doel is natuurlijk om in juni te worden uitgeroepen tot winnaar van het seizoen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen