Úw Topslijter Ermelo tipt Sonnema Berenburg bij een heerlijke kop uiensoep

Foto:

De slijterij aan de Dr. Holtropstraat 12 schrijft exclusief voor ermelo.nieuws.nl de ‘Úw Topslijter-Blog’, met interessante weetjes over de achtergrond van de ruime verscheidenheid aan wijnen en het uitgebreide assortiment aan gedestilleerde dranken.

Deze aflevering van’Úw Topslijter-Blog’ staat Sonnema Berenburg centraal.
Sonnema heeft een rijke en lange geschiedenis die in 1860 begint met Fredde Sonnema. Hij is een herbergier die zijn eigen recept voor beerenburg ontwikkelde. Hendrik Beerenburg had al naam gemaakt door kant-en-klare kruidenpakketjes te verkopen, waarmee je een pittig kruidendrankje kon maken. 
Met één ‘e’
Eigenwijs als hij was, voegde Sonnema een persoonlijke noot toe aan Hendrik Beerenburg´s kruidenmengsel. Hij zocht de kruiden langs de oevers van de Friese meren, in weilanden en langs paden. Bovendien sleutelde Sonnema aan de verhouding van de kruidenmelange om de drank zijn eigen, unieke karakter te geven. Uiteindelijk ontdekte hij de ultieme samenstelling en gaf ook aan de naam zijn eigen draai. Vandaar dat de Berenburg van Sonnema maar met één ‘e’ geschreven wordt. 
Eigenlijk is er al die jaren niets veranderd. Sonnema trekt de kruiden nog altijd 24 uur op jenever. Door iedere keer een deel verse kruiden toe te voegen en een gedeelte van de oude kruiden uit het mengsel te halen ontstaat, er een kruidige drank met een karaktervolle smaak. 
In de geur is de Sonnema Berenburg kruidig, zoet en met hinten van drop. De smaak is vol en kruidig. 
Gastvrouw Jeanine van der Horst tipt: “Serveer de Sonnema eens bij een heerlijke kop uiensoep!” 
Proost!

Úw Topslijter is gevestigd aan de achterkant van Jamin in de Stationsstraat. Wie winkelt in hartje centrum of de auto parkeert op parkeerplaats De Bree bereikt binnen enkele stappen de slijterij. 
Zie voor aantrekkelijke acties de Facebookpagina van Úw Topslijter Ermelo.
banner-uw-topslijter
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen