Sterrenschool Ermelo ‘knalt’ met nieuwe keuken

Belangstellenden open dag krijgen primeur van kookkunsten van kinderen.Vanaf negen uur in de ochtend werkte de bovenbouw in ‘ploegendienst’ aan de meest lekker appeltaarten, onder begeleiding van vader Jan Kees, die zijn talent als kok beproefde. “Het is superleuk om de kinderen op deze manier te leren koken. Want is koken niet de basis van het leven?! Zonder gezond eten kun je immers niet leven. Bovendien leren ze ook puur koken met ingrediënten uit de omgeving.”

Aan de nieuwe keuken hebben ouders maandenlang hun talenten ingezet om deze voor elkaar te krijgen. “Het Sterrenschool concept is aardig nieuw in Ermelo”, lichtte Hanneke Gretten toe. “Als ouders willen we met zijn allen knallen om Sterrenschool Ermelo nog beter op de kaart te zetten. Samen met de ouders hebben we dan ook een plan gemaakt om ‘de boel’ op de rit te krijgen.” 
De luxe keuken maakt het nieuwe lesonderdeel mogelijk waarbij de kinderen leren over koken door te kijken, voelen, proeven en ruiken. Van klein tot groot maakt kennis met verschillende smaken en ingrediënten, terwijl ze een lekkere, leuke en natuurlijk gezonde maaltijd bereiden. Waarmee de aandacht voor voedsel wordt gestimuleerd en alles wat daarmee te maken heeft.

Zo leren de kinderen onder begeleiding niet alleen zelfstandig een gerecht te maken, maar wordt ook de leesvaardigheid bevorderd door het lezen van een recept, de rekenvaardigheid met het wegen van de ingrediënten, het toepassen van de juiste kooktechniek, bewustwording van wat ze eten, waar het vandaan komt en wat je er allemaal mee kan, tafelmanieren tot veiligheid en hygiëne in de keuken.
Of zoals directeur Gert Westerik grapte bij de officiële opening: “Met het recept stimuleren we bijvoorbeeld het begrijpend lezen. Als het gerecht niet lekker smaakt doen we het opnieuw tot het goed is.” 
Zodra de als koks verklede Remco Loopers en Thomas Schepenaar het lint hadden doorgeknipt, namen alle leerlingen een kijkje in de nieuwe keuken. Heel veel belangstelling kreeg de in hoogte verstelbare tafel, zodat het voor groot en klein gemakkelijk wordt gemaakt om te kokkerellen. 
In de pijplijn ligt een moestuin naast de school die Christelijk College Groevenbeek gaat aanleggen. De bedoeling is te koken met de oogst van de moestuin en deze wellicht ook te onderhouden. Ook de kinderen van de buitenschoolse opvang binnen de Sterrenschool gaan op een speelse en educatieve manier gebruik maken van deze moestuin.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen