Deel 2: Bert van den Brink draagt voetbalclubs warm hart toe

23 aug , 14:14 Sport
34en bvdb1
Ondernemer Bert van den Brink is betrokken bij diverse voetbalclubs, zowel in Ermelo als landelijk. Hij is businessclublid van DVS’33 Ermelo, sponsort FC Horst en EFC’58 en is ook actief bij zijn favoriete eredivisieclubs Feyenoord en Cambuur Leeuwarden, waar hij participeerde in de bouw van het nieuwe stadion, waarin afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd gespeeld werd. Vandaag het tweede en laatste deel over ondernemer Bert van den Brink, klik HIER voor deel 1.
Door Bram Burggraaff, met foto's van Floor Verbeek.
Wat heb je met de Ermelose voetbalverenigingen?
Bert: “Ik ben voetballiefhebber en daardoor betrokken bij de plaatselijke voetbalclubs. Ik ben businessclublid van DVS’33 Ermelo en bezoek regelmatig de wedstrijden van het eerste elftal. Ik vind het jammer dat bij een grote vereniging als DVS de meeste spelers van buitenaf komen. Daar is de laatste jaren heel veel geld aan uitgegeven zonder dat het veel heeft opgeleverd. DVS’33 heeft een grote jeugdafdeling die op hoog niveau speelt. Het jeugdige talent krijgt mijns inziens te weinig de kans en veel spelers verkassen daarom naar andere clubs. Wij sponsoren ook FC Horst, EFC’58 en incidenteel andere clubs.”
Wat is je rol bij de betaalde clubs Feyenoord en Cambuur?
Bert: “Landelijk gezien zijn Feyenoord en nu ook Cambuur mijn clubs. Als Feyenoord-fan kreeg ik steeds meer contacten in Rotterdam en ben ook gaan meedenken over de toekomstplannen van de club. Over het algemeen krijg je te maken met gewone, aardige mensen, of het nu gaat over Willem van Hanegem, Arne Slot of Dennis te Kloese. Je kunt met iedereen gewoon een praatje maken. Ik ben contact gekomen met Cambuur, toen er plannen waren om een nieuw stadion te bouwen. Hoewel het eerste plan niet gerealiseerd kon worden, kreeg ik toch sympathie voor deze club waar veel goede mensen vandaan komen. Met meerdere bedrijven en de gemeente Leeuwarden hebben we geparticipeerd in de bouw van het nieuwe stadion, dat afgelopen weekend in gebruik is genomen. Het biedt plaats aan 15.000 toeschouwers en ziet er prachtig uit. Ik kan de meeste thuiswedstrijden van zowel Feyenoord als Cambuur bezoeken, omdat die gelukkig meestal niet gelijk vallen.”
Zijn er nog andere doelen naast het voetbal die je sponsort?
Bert: “Bij sponsoring vind ik het vooral belangrijk dat veel mensen er plezier aan beleven. Zo ondersteun ik Global Cycling en Universe Cycling, wielerploegen die over de hele wereld actief zijn. Het is prachtig om te zien hoe in ‘Derde Wereldlanden’ hele dorpen uitlopen als er een koers is. Bij het evenement ‘IJs in Ermelo’ kunnen dankzij onze sponsoring basisschoolleerlingen gratis een keer schaatsen op de ijsbaan op ’t Weitje. Ik sponsor schaatster Sanne in ’t Hof, dochter van oud-DVS-trainer Hennie in ’t Hof. Ook de sponsoring van maatschappelijke doelen is belangrijk, waarbij ik me wel voornamelijk beperk tot Ermelose organisaties, of het nu gaat om het Shantykoor of shirtjes voor jeugdvoetballertjes van FC Horst.”
Je hebt veel bereikt in je leven en ben nu een vermogend man. Hoe kijk je daar tegenaan?
Bert: “Ik was slechte leerling op school, maar heb wat ik wel kon goed gedaan en nog. Voor mij is het bezit van geld nooit het belangrijkste geweest. Ik zie het meer als een middel, waarmee je dingen kunt regelen. Te koop lopen met dure spullen is niet mijn stijl, wat dat betreft ben ik een ‘zunige’ Veluwenaar gebleven.”
Bezoek je regelmatig de site ermelo.nieuws.nl?
Bert: “Dagelijks; ik volg graag het plaatselijke nieuws. Het is altijd leuk om bijzonderheden te lezen over mensen die je kent. Het zijn vaak simpele dingen, bijvoorbeeld heeft een kennis bij de schaakclub zijn partij al dan niet gewonnen. Ermelo.nieuws.nl is altijd actueel en brengt het Ermelose (sport)nieuws inclusief uitgebreide fotoreportages.”