Dartsnacht Texsaloon opnieuw groot succes

25 jun , 18:11 Sport
26en oudedoos2
De 235e aflevering van ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van woensdag 24 december 2003 is een verslag van de Dartsnacht die gehouden werd op zaterdag en zondag 19 en 20 december 2003 in de Texsaloon aan de Stationsstraat te Ermelo.
Door Bram Burggraaff.
Avond, nacht en ochtend
In de Texsaloon is vorig weekend voor de tweede keer de ‘Dartsnacht van Ermelo’ van Ermelo gehouden. Het evenement begon vrijdagavond om 20.30 uur, een half uur nadat de inschrijving was gesloten. Men kon de hele avond, nacht en ochtend zes verschillende spelvormen spelen zoals 501, speeldarts, negen-darts, tactic, koppel met doorloting en bulldarts.
51 bekers
Bij het koppel speelde men de ene keer met en de andere keer tegen elkaar, zodat het voor de zwakkere darter niet altijd een verloren partij was. Hierdoor kon de betere darter in de eindrangschikking van het spel lager komen te staan ten opzichte van de reservespeler. Er waren 51 bekers beschikbaar en sommige spelers gingen met vijf prijzen naar huis. Door een aantal afzeggingen, waarschijnlijk door de griep, viel het aantal inschrijvingen enigszins tegen.
Heerlijk ontbijt
De vele sponsors zorgden ervoor dat de deelnemers de hele dartsnacht van alles te eten kregen, wat ook nodig was om niet in te storten. ’s Morgens stond er een heerlijk ontbijt klaar. Om ongeveer 12.00 uur werd na 16 uur darten de Dartsnacht van Ermelo afgesloten. Iedereen was het erover eens dat het weer een geslaagde nacht was, waar ook de organisatoren met veel plezier op terugkijken. Het is nu al bekend dat de Dartsnacht volgend jaar gehouden zal worden in het weekeinde van 27 en 28 november 2004.
Sponsors
De sponsors die de ‘Dartsnacht van Ermelo’ mogelijk gemaakt hebben zijn: Autobedrijf v.d. Berg, Autoservice 2000, Bakkerij van Dongen, Bloemhof, Etos, Boonen Tweewielers, Catering van de Vecht, Didi’s Flora, Garage van Hierden, Garage Kievit, In de Volksmond, juwelier Wayer, Kapsalon van Willigen, Keurslagerij Gebe, King Snackbar, Kok Freek de Lange, de Koperen Koffiepot, Koping Flora, De Lantaarn, Ling Fa, Peacocks, Poeliersbedrijf Pul, De Ruiter Autoservice, Slagerij Koopman, Slagerij Spoelder, Springer & Van de Velde, Stomerij Actief, Tankstation Hop, Tapijthal ’t Succes, Van den Berg pakket, Videoland, de Vitaminebron, ’t Vosje / Pinokkio, Van Winkoop reclame.
banner autobedrijf gert van den berg