DeVeDo wint overtuigend laatste wedstrijd BeNe-League

DeVeDo wint overtuigend.

DeVeDo heeft op zaterdag 25 mei 2024 het seizoen afgesloten met een overtuigende zege op Hubo Limburg United in de strijd om de vijfde plaats in de BeNe-League. De Ermelose ploeg won de wedstrijd in het Belgische Hasselt ruim met 71-33. Topscorer aan de kant van DeVeDo was Walter Groen met 20 punten.

Van Bram Burggraaff.

Op en neer
De Ermelose rolstoelbasketbalploeg reisde afgelopen zaterdag met een gewijzigde selectie af naar België. Door een interlandperiode miste de club drie beoogde basisspelers. DeVeDo begon met een sterke verdediging. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. De stand ging op en neer en was na het eerste kwart 13-12. DeVeDo bleef sterk spelen en wist in het tweede kwart de voorsprong verder uit te bouwen tot frustratie van de thuisploeg. Bij rust was de stand 29-20.

Frustratie
In het derde kwart bleven de bezoekers met de strakke verdediging het de thuisploeg heel moeilijk maken en wisten zelf met regelmaat te scoren. Eén van de Belgische spelers kon in de loop van het derde kwart de frustratie niet meer bedwingen en kreeg na een eerdere onsportieve fout ook een technische fout na een akkefietje met de scheidsrechter en moest de zaal verlaten.

Overtuigende overwinning
Het derde kwart eindigt met een 48-31 stand. In het laatste kwart hadden de gasten niets meer te duchten van de tegenstander en bleven veelvuldig scoren; de eindstand was uiteindelijk 71-33 in het voordeel DeVeDo. Met deze overtuigende overwinning wordt het seizoen 2023-2024 op een positieve manier afgesloten.