850 kinderen nemen deel aan succesvol Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi

27 mei , 19:45 Sport
22en skbt1
Het Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi dat Dindoa jaarlijks organiseert na de meivakantie is wederom een groot succes geworden. Verspreid over drie avonden streden 150 teams met zo’n 850 korfballers op sportpark ‘De Zanderij’ om het kampioenschap in hun leeftijdscategorie. Iedere avond werd eerst een poulefase gespeeld, verspreid over maar liefst twaalf velden, gevolgd door de kwartfinales, halve finales en finales.
Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Rik van de Bos.
Groep 3
Bij groep 3 ging het brons naar de Klokbeker na winst op de Margrietschool. Het kampioenschap ging naar een andere team van de Margrietschool dat in een sportieve wedstrijd de Julianaschool versloeg.
Groep 4
Bij groep 4 ging het brons naar de Julianaschool na winst op een ander team van dezelfde school. Kampioen werd de Beatrixschool die een maatje te groot was voor de Bernhardschool.
Groep 5
Bij groep 5 ging de kleine finale tussen twee teams van de Margrietschool, die dus automatisch het brons won. De Ireneschool werd kampioen door in de finale de Bernhardschool te verslaan.
Groep 6
Bij groep 6 was de Julianaschool zowel in de kleine als de grote finale te sterk voor de Ireneschool en behaalde daarom zowel de derde plaats als het kampioenschap.
Groep 7
Bij groep 7 won de Julianaschool brons na winst op de Cantharel. Ook het kampioenschap ging naar de Julianaschool door in de finale de Goede Herderschool te verslaan.
Groep 8
De finalewedstrijden bij groep 8 waren een unicum met wedstrijden tussen twee teams van dezelfde school. In de strijd voor de derde en vierde plaats stonden de teams van De Klokbeker tegenover elkaar. In de finale speelden twee teams van de Ireneschool tegen elkaar, dus wonnen deze school zowel het goud als het zilver.