Halve Marathon van Ermelo sluit op korte termijn de inschrijving

15 mei , 13:49 Sport
20en hmek
De organisatie van de Halve Marathon van Ermelo, die op zaterdag 1 juni 2024 zal worden gehouden, heeft moeten besluiten om de voor-inschrijving te sluiten.
Van Bram Burggraaff.
Minder dan 70
Er zijn op dit moment nog minder dan 70 startbewijzen beschikbaar. Het betekent een ongekend succes voor het evenement. Dit diende zich al aan tijdens de 21e editie van de Veldwijkloop. Daarin lieten vooral de Ermelose dames zich zien, want op alle drie de afstanden stond een Ermelose atlete op het hoogste schavot.
Vandaag of morgen
De Halve Marathon zal vandaag of morgen het predicaat uitverkocht krijgen, aldus de organisatie. De groei ten opzichte van vorig jaar was zo groot, dat besloten is tot het stopzetten van de voor- en na-inschrijving. Een uitzondering wordt gemaakt voor de Smurfit Kappa Kidsrun. Die start al om 15.00 uur en daar is voldoende ruimte om veel kinderen te laten meedoen. Voor de kinderen geldt dat er op de dag zelf ook nog na-ingeschreven kan worden tot 14.30 uur op het Molenaarsplein.
Ongekend
De groei van het loopevenement geldt voor alle afstanden. Voor de VBV advocaten Halve Marathon hebben zich bijna 300 lopers aangemeld. Ongekend. Eén van die deelnemers is Sanne Vliek uit Ermelo. Als voorbereiding op de lange afstand, liep ze tijdens de Veldwijkloop de 10 kilometer die zij prompt won.
Veel
Susanne van Leeuwen deed dit bij de 5 kilometer waar zij een tijd van 18.30 minuten noteerde. Dat betekent veel voor haar 5 kilometer tijdens de Van Panhuis Bouw Bedrijvenloop waar zij uitkomt voor het team BedrukTextiel-Café de Molenaer. Dit team wordt aangevoerd door oud-Ermeloër Ernst van Beekhuizen die de titel van vorig jaar hoopt te prolongeren. Ook Ayoub El Morabit afkomstig van de Enckerkamp op ’s Heerenloo zal worden opgesteld.
Geïnspireerd
Bij de 2,5 kilometer van de Veldwijkloop stonden twee atletes met een visuele beperking op het podium. Lisanne Verbeek met buddy Albert Poortinga legde beslag op de tweede plek. Zij is onlangs, geïnspireerd door de Ermelose Sportvrouw van 2023 Reenine Stoute, met hardlopen begonnen en hoopt tijdens de Halve Marathon in Ermelo een mooie tijd neer te zetten op de Onderweegs & Partners 5 kilometer. Er zal een grote groep vanuit Running Blind Nederland aan de start staan op 1 juni.
banner cafc3a9 de molenaer 2015 300 x 125