Knap gelijkspel FC Horst in derby tegen koploper Hierden

FC Horst heeft op zaterdag 4 mei de uitwedstrijd tegen koploper Hierden afgesloten met een 1-1 gelijkspel. De Ermelose tweedeklasser steeg naar de zesde plaats van de ranglijst met 33 punten uit 21 duels. In de spannende strijd om het kampioenschap is Unicum, dat SVI met 3-1 versloeg, Hierden tot op 2 punten genaderd met een wedstrijd minder gespeeld.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Wim Balke.

Veel strijd en passie
Het was een echte derby met veel strijd en passie, in de eerste helft vooral van FC Horst. Al na 5 minuten kregen de bezoekers een goede kans; Martijn Bleijenberg bereikte vanaf rechts Matijs Valstar, maar diens inzet ging net naast. Twee minuten later was het wel raak. Roy Kruse schoot de bal op de lat en in de rebound tikte Ronald Lok de 0-1 binnen.

Net tekort
Daarna stond het verdedigend goed bij de bezoekers, waardoor de thuisploeg weinig kansen kreeg. In de 25e minuut kwam Ronald Lok net tekort om een voorzet van Martijn Bleijenburg doeltreffend af te ronden. Met de 0-1 stand bij rust kwamen de Hierdenaren het beste weg.

De gelijkmaker
In de tweede helft ging een opportunistisch spelend Hierden op jacht naar de gelijkmaker zonder echt gevaarlijk te worden. Na een uur spelen ontstond bij een corner een onoverzichtelijke situatie voor het doel van FC Horst en kon Jan Jurian Hop de 1-1 gelijkmaker binnen koppen.

Vechtwedstrijd
Daarna werd het een echte vechtwedstrijd, maar wel binnen de grenzen. In de slotfase werd FC Horst tweemaal gevaarlijk vanuit de omschakeling. In de 80e minuut ging een schot van Matijs Valstar net naast en in de 87e minuut was Nick Kuipers nog dichtbij een treffer. De laatste kans van de wedstrijd was in de laatste minuut voor Hierden; Stefan Jansen schoot de bal goed in, maar Christian Schoonhoven redde op de doellijn.

Zaterdag 11 mei
FC Horst speelt op zaterdag 11 mei een thuiswedstrijd tegen Nunspeet. De Nunspeters staan na de 4-3 overwinning op DOS Kampen op de vijfde plaats met 37 punten uit 21 duels en zijn nog in de race voor de tweede periodetitel. FC Horst won de uitwedstrijd op zaterdag 9 december 2023 met 1-2.