Trots overheerst bij zonnige opening Sportcentrum Zanderij

“We zijn trots op Sportcentrum Zanderij”, benadrukten meerdere sprekers bij de officiële opening van sportcentrum ‘Zanderij’ op zaterdag 6 april 2024. Onder grote publieke belangstelling werd met een gezamenlijke druk op ‘de rode knop’ door wethouder Sarath Hamstra, oud-wethouder Leo van der Velden en Interactie-directeur Mark Broere het multifunctionele sportcomplex officieel geopend.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Welkom
Presentator Roy van Boven heette de aanwezigen welkom en gaf het woord aan dorpsdichter Erik Slagt, die een toepasselijk gedicht voordroeg. Volgens Leo van der Velden mag Ermelo trots zijn op een toekomstgericht, toonaangevend sportcentrum en heeft de gemeente bij de realisatie lef getoond. Tevens zijn twee locaties vrijgespeeld voor woningbouw, aldus de oud-wethouder.

Belangrijke functie
Directeur Mark Broere sprak over een sportcentrum dat centraal gelegen in het groen een plaats biedt waar iedereen elkaar kan treffen; een aanwinst voor Ermelo. Wethouder Sarath Hamstra stelde dat sportcentrum Zanderij inspeelt op het belang van sporten voor kinderen en tevens dient als plaats van ontmoeting voor ouderen. Ook heeft het een belangrijke functie voor Ermelo als toeristendorp en instellingen zoals ’s Heerenloo.

Slingers en rook
Na een videopresentatie van de bouw van Sportcentrum Zanderij leverden Robert van Bennekom van ZEW, Peter Jansen van DeVeDo en algemeen vrijwilliger Wim Pol met een druk op de rode knop hun bijdrage aan de opening namens de sportverenigingen, wat gevolgd wordt door speciale effecten met slingers en rook.

Interactieve rondleidingen
De vrijwilligers Jacco Cornelissen van GV Sparta, Ryan de Groot van Pauwervoll en Hanneke Nieuwhuis van Ad Fundum kwamen eveneens aan het woord over hun rol als vrijwilliger. Ook de Ermelose burgemeester Hans van Daalen toonde zich trots op sportcentrum Zanderij. Na de officiële opening konden de bezoekers tot 15.00 uur iedere tien minuten deelnemen aan interactieve rondleidingen door het sportcentrum.

Demo’s en clinics
Tevens werden er in de sporthallen en het zwembad door de sportverenigingen demo’s en clinics gegeven, waar men zich massaal voor had opgegeven. In het wedstrijdbad waren er clinics persdrukduiken en trimzwemmen en demo’s waterpolo, synchroonzwemmen en wedstrijdzwemmen.
In de beweeghal was peuterkleutergym te zien, alsmede een training en demo’s trampolinespringen. In sporthal 1 werd de presentatie ‘Met Interactie in Beweging’ getoond en waren er demo’s Rolstoelbasketbal. In sporthal 3 was volleybalvereniging Pauwervoll actief met wedstrijden, clinics en demonstraties.

Buitenactiviteiten
Het schitterende buitenterrein en de parkeerplaats waren ingericht als sportplein met een pumptrackbaan, Archery Tag schieten en volleybalbus NeVoBo. Ook kon men deelnemen aan diverse sport challenges, zoals Rolstoelbasketbal driepunter, snorkelen op het droge, volleybal smashen, shuttle mikken, ‘op z’n kop met Sparta’ en een voetbalactiviteit.

Mooie prijzen
Voor de deelnemers waren er mooie prijzen te winnen voor een stempelkaart vol met sport callenges en met een kleurplaat. Op het buitenterrein stonden foodtrucks om de bezoekers en deelnemers te voorzien van een hapje en een drankje.

Enthousiast
De bezoekers toonden zich over het algemeen zeer enthousiast over de mooie gymzalen en de faciliteiten voor de gebruikers van sportcentrum Zanderij. Ook over het zwembad was men positief vooral vanwege de veel ruimere sauna en het bredere wedstrijdbad.

Koude douche
De aanloopproblemen met toegangsbandjes, kluisjes en kleedkamers zijn grotendeels opgelost. Wel moeten mensen die slecht ter been zijn nog even geduld hebben, maar een trap die de toegankelijkheid van het 25 meterbad sterk zal verbeteren wordt op korte termijn geplaatst. Ook een koude douche voor de saunagebruikers zit nog in de planning.

Kinderen kritischer
De aanwezige kinderen waren kritischer over het nieuwe zwembad, waar volgens hen weinig te beleven is en zij vooral een glijbaan missen. De plannen om in de schoolvakanties activiteiten voor jongeren te organiseren, worden dan ook zeer toegejuicht.

Meewerkende verenigingen
Aan de openingsfestiviteiten werd meegewerkt door zwemvereniging ZEW Ermelo, gymnastiekvereniging Sparta Ermelo, volleybalvereniging Pauwervoll, rolstoelbasketbalvereniging DeVeDo, duikteam Ad Fundum Ermelo en badmintonvereniging ShuttlePauwer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen