Schaker Anne Zijlstra krijgt dame van Gert-Wim Korterink bij VSG Ermelo

Anne Zijlstra.
Anne Zijlstra.
Foto: Gerard de Hoop

In speelronde 17 van de interne competitie van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) was er naast schaaktechnische hoogstandjes, ook sprake van literaire vondsten.

Dit bericht het Veluws Schaakgenootschap Ermelo.

Knap
Bart Schultz won van Margriet Martensen en schreef een origineel partijverslag: ‘Lange part; kort verslag’. Zie dat maar eens te overtreffen! Koploper Sape Westra wist tijdelijk voordeel goed om te zetten in blijvend voordeel en won van Mark van Sandijk. Ralf van den Burg vocht zich vanuit benarde positie knap terug naar remise tegen William van de Groep. Onno Wolters ‘hield remiserend zijn doel leeg’ tegen Noël Bovens, die wel degelijk op winst uit was.

In de schaaktang
Jan Lambrechts en Dirk van Setten speelden (volgens de computer) beiden erg nauwkeurig en remiseerden. Gerard de Hoop greep het initiatief en de winst tegen Bas West. Wim Velker overleefde een door hem zelf uitgelokte aanval ternauwernood, maar versloeg vervolgens Willem Booy. Ron Flink ervoer verliezend de kwaliteit van Henri Bosch. Ferry Lunek nam Cees Doets winnend in de schaaktang. De opluchting over een afgeslagen aanval duurde kort bij Gert-Wim Korterink, want daarna gaf hij zijn dame weg tegen Anne Zijlstra.

Heel netjes!
Jildert de Boer vergiste zich in de eindafrekening tegen Rob Hollmaan en mocht toen blij zijn met remise. Als je genoeg knopen verliest, zakt je broek vanzelf af. Voor pionnen op een schaakbord geldt net zoiets, zoals Wido Sparling ondervond tegen Rik Wolting. Een eindspelfout van Martin Elbertsen bepaalde de uitslag van zijn partij tegen Wim Jongejan. Ronald Bieringa verzilverde materiaalvoorsprong tegen Henk Visser. Hisham Haout ging op voor hem kenmerkende wijze ‘vol uit de startblokken’ en won zo van Wim van Dalen: heel netjes!

Snel en winnend
Lex Wattez joeg het schaakleger van Margriet Martensen (on)behoorlijk op en won. Job Bunschoten viel snel en winnend aan tegen Gert van Heeringen. Jan Casur won op techniek van Bert Plette. Stephan Schoenmaker had verliezende openingsproblemen tegen Bert Loedeman. Viesturs Renge truckte Nonias in een twintigtal zetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen