Deel 2: Ermelo loopt massaal uit voor oefenmatch DVS’33-Ajax

Ajax trekt ruim 5500 toeschouwers naar het sportpark van DVS’33.
Ajax trekt ruim 5500 toeschouwers naar het sportpark van DVS’33.
Foto: archief Jan de Roo

Deel 2 van de 220e aflevering van ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 24 juli 2003 gaat over de organisatie rond de oefenwedstrijd die Ajax op 19 juli 2003 speelde tegen een versterkt DVS’33, die werd bezocht door ruim 5500 toeschouwers. Klik HIER voor deel 1.

Door Bram Burggraaff.

Een behoorlijk risico
Hielke Sietsma van de organisatie: ‘’Het is een geweldige happening geweest met een enorme publieke belangstelling. Met 2500 toeschouwers waren we uit de kosten, dus de vereniging heeft er een leuk bedrag aan overgehouden. Je loopt toch een behoorlijk risico, want aan een club als Ajax hangt een prijskaartje van 25.000 euro, dus je bent wel gedwongen om een behoorlijk bedrag aan entree te vragen.

Extreme hitte
Overigens vielen we wat dat betreft niet uit de toon met andere verenigingen, waartegen Ajax gespeeld heeft. Qua organisatie verliep het perfect, maar de extreme weersomstandigheden zorgden wel voor extra werk. Enkele bezoekers vielen flauw door de extreme hitte, maar hulpverleners waren snel ter plaatse. Ook de brandweer was behulpzaam door met sproeiers voor enige koelte te zorgen’’, aldus Hielke Sietsma.

Jeugdspelers
Dankzij de Businessclub van DVS’33 beleefden zo’n 40 jeugdleden van DVS’33 de dag van hun leven bij de wedstrijd tegen Ajax. In samenwerking met de Jeugdcommissie speelden de E-pupillen op drie fronten een actieve rol. Een aantal van deze groep was uitgeloot om de spelers van beide elftallen te begeleiden bij de opkomst op het hoofdveld.

Transfers
Ajax had roerige weken achter de rug. De Roemeen Christian Chivu vertrok naar AS Roma voor het enorme bedrag van 18,5 miljoen euro en international Andy v.d. Meijden ging naar Juventus voor een bedrag van tussen de 6 en 10 miljoen euro. In 1984 speelde Ajax met spelers als Marco van Basten, Frank Rijkaard en Robbie de Wit ook al een oefenwedstrijd in Ermelo toen tegen een Randmeercombinatie voor maar liefst 8000 toeschouwers.

Opstelling Ajax
Ajax kwam met de volgende spelers in het veld: Keeper Sander Boschker (Bogdan Lobont), Hatem Trabelsi, Julien Escudé (Petri Passanen), Tomas Galasek, Steven Pienaar, Rafael v.d. Vaart (Wesley Sneijder), Jari Litmanen (Maxwell), Wamberto, Wesley Sonck, Abu Bakari Yakubu (Anthony Ovodai) en Nourdin Boukari (Nicolai Mitea).

Opstelling DVS’33
Het versterkte team van DVS’33 speelde in de eerste helft met: Keeper Remco van Lopik, Mark Pluim, Raymond Prins, Severein (VVOG), Pascal Fredriks, Kars Koopman, Ewout Noordermeer, Paul Hartenberg, Tom Kaak, Grevengoed (SDCP) en Aikawa. In de tweede helft bracht DVS-trainer Jan v.d. Berg de volgende spelers in het veld: Keeper Sjors Apeldoon, Freek v.d. Wal, Mark Lesberts, Reinders (Roda’46 zondag), Ruben Hoogenberg, Huiskamp (SDCP), Ron Knol, Rachid Koraichi, Johan v.d. Hazel (FC Horst), Sebastiaan Verhoeve en Abel van Willigen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen