Opnieuw thuisnederlaag voor DVS’33 Ermelo

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 3 februari 2024 met 0-2 verloren van Hercules. Het was de zevende thuisnederlaag van dit seizoen voor de Ermelose Derde Divisionist, die met 21 punten uit 21 duels op de vijftiende plaats blijft staat, maar inmiddels wel vier punten achterstand heeft op concurrent Staphorst na de 1-3 winst bij Urk.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Plotseling vrij
In een gezapige eerste helft had DVS’33 Ermelo een licht veldoverwicht. De eerste schietkans was voor Jordi Paulina die in de 11e minuut namens Hercules voorlangs schoot. Vijf minuten later was Sam Crowther dichtbij de openingstreffer, toen hij plotseling vrij opdook voor het Utrechtse doel, maar keeper Pepijn Vonk greep goed in.

Net naast
In de 21e minuut werd een doeltrap van DVS-keeper Dean Bredewolt doorgekopt door Sam Crowther, waarna Adriaan Kruisheer van buiten het zestienmetergebied net naast schoot. Er gebeurde lange tijd weinig. Het veldspel van de thuisploeg oogde wel aardig, maar leidde niet tot kansen.

Nog een keer
Aan de andere kant toonde Hercules zich geen moment de ploeg die het ‘grote’ Ajax zo verrassend uit het KNVB-bekertoernooi knikkerde. In de 41e minuut mocht Frank Olijve nog een keer aanleggen, maar de bal belandde in de handen van de Utrechtse keeper.

Ban gebroken
Drie minuten na de pauze was DVS’33 Ermelo dichtbij een treffer, toen een vrije trap van Adriaan Kruisheer door Sam Crowther rakelings voorlangs werd gekopt. Gezien het geringe aantal kansen leek de wedstrijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. De ban werd echter in de 69e minuut gebroken door Hercules.

Droge schuiver
Uit het niets dook Jordi Paulina vrij op voor doelman Dean Bredewolt, die hij met een droge schuiver passeerde: 0-1. De thuisploeg kreeg niet de tijd om zich van de klap te herstellen, want twee minuten later brak Tim Pieters door op links, legde de bal breed op Jordi Paulina die met zijn tweede treffer voor de beslissende 0-2 zorgde.

Zaterdag 17 februari 2024
DVS’33 Ermelo hervat na een vrij weekend op zaterdag 17 februari 2024 de competitie met een uitwedstrijd tegen Kampong; aanvang 15.30 uur. De Utrechters speelden verrassend met 1-1 gelijk bij Harkemase Boys en staan nu met 15 punten uit 20 duels op de voorlaatste plaats. DVS won de thuiswedstrijd op 16 september 2023 met 3-2.