Intersport wint Van Buuren Schilderbedrijf zaalvoetbaltoernooi

08 jan , 9:44 Sport
01en vbsz1
De 29e editie van het Van Buuren Schilderbedrijf zaalvoetbaltoernooi dat op zaterdag 6 januari 2024 werd gehouden in sporthal Triade, is gewonnen door Intersport. De poulewedstrijden begonnen ’s middags en vanaf het begin was het gezelligheid troef bij dit traditionele toernooi op de eerste zaterdag van het jaar.
Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Vera Heidekamp.
Kruisfinale
In de kruisfinale won Intersport, winnaar van poule A met 1-0 van Vliek Tweewielers, de nummer twee van poule B. In de andere kruisfinale won De Leeuwen, winnaar van poule B met 1-0 van de RK ZVV Franciscus 1, de nummer twee van poule A. De strijd om de derde en vierde plaats werd gewonnen door RK ZVV Franciscus 1 door Vliek Tweewielers met 1-0 te verslaan.
Onbeslist
De spannende finale tussen Intersport en De Leeuwen eindigde met 1-1 onbeslist. Door het beter nemen van de strafschoppen ging de toernooiwinst en de fraaie wisselbeker naar Intersport.
Topscorer
Topscorer van het toernooi werd Wilco Gootjes van De Leeuwen met zeven treffers in de poulefase, de minst gepasseerde keeper was Maurits Schraven, die in de poulefase geen enkele keer werd gepasseerd. Tim Beumer van café de Veluwe zorgde met een fraaie ‘hak-volley’ voor de meest ludieke actie van het toernooi.
Zeer sportief
De wedstrijden verliepen zeer sportief, wat mede te danken was aan de goede leiding van de scheidsrechters Martijn van Beek en Martin Schuhmacher, Zij werden na afloop lovend toegesproken door Dick van Leeuwen namens alle voetballers. Volgens hem moeten de twee arbiters vastgelegd worden voor de komende 20 jaar.
Gezellig
Na de finale was de prijsuitreiking in het gezellige sportcafé van Triade. De verloting met als hoofdprijs een fiets was wederom een groot succes. Dankzij Ronald Lok met zijn horeca-team werd iedereen weer voorzien van een hapje en een drankje en bleef het nog lang gezellig.
Uitslag
Uitslag en punten 29e Van Buuren Schilderbedrijf Zaalvoetbaltoernooi: 1. Intersport (10,6). 2. De Leeuwen (10,2) 3. RK ZVV Franciscus (8,8). 4. Vliek Tweewielers (8,2) 5. Triade (7,4). 6. In Between (6,4). 7. De goddelijke giraffes (6,0). 8. Café de Molenaer (4,2). 9. Nick Moes Schilderwerken (3,8) 10. Van Buuren Schilderbedrijf (3,6) en Beekhuizen Interim Managers (3,6). 12. Café de Veluwe (0,2 punt).
banner van buuren schildersbedrijf