Podiumplaatsen voor succesvolle turnsters Sparta Ermelo

Ilse Koops, Nova Breman, Britt de Mots.
Ilse Koops, Nova Breman, Britt de Mots.
Foto: Sandra Rakhorst

Een deel van de turnselectie van gymnastiekvereniging Sparta Ermelo deed op zaterdag 9 december 2023 mee aan de eerste plaatsingswedstrijd in Beekbergen. In de tweede wedstrijdronde turnde het team bestaande uit Anouk de Vries, Florien Post, Nathalie van de Akker en Vera Uljee op niveau vijf.

Van Bram Burggraaff.

Nette wedstrijd
In totaal namen vier teams deel, waarbij de scores dicht bij elkaar lagen. Alle turnsters maakten gedurende het seizoen al een mooie vooruitgang en zetten de stap gemaakt naar een hoger niveau. Samen hebben ze een nette wedstrijd geturnd en behaalden de vierde plaats als resultaat. Er zit nog heel veel potentie in dit team dat verder zal trainen voor de tweede plaatsingswedstrijd.

Zenuwen in bedwag
In de derde wedstrijdronde waren de turnsters van niveau F aan de beurt. In dit team turnden lse Koops, Britt de Mots en Nova Breman. Zij begonnen met een mooie oefening op de brug. Daarna volgde één van de spannendste onderdelen, de balk. Alle turnsters lieten een verbazingwekkende oefening zien, waarbij ze de zenuwen in bedwang wisten te houden. Geen van hen hoefde de balk vroegtijdig te verlaten.

Luid applaus
Daarna was het de beurt aan één van de spectaculairste onderdelen, de vloer. Alle drie Sparta-turnsters lieten een vrijwel vlekkeloze oefening zien. Afsluitend het onderdeel sprong waar zelfs een ‘Yamashita’ bij Ilse te zien was. Er volgde een luid applaus van de goed bezette tribune.

Zeer succesvolle dag
Als team hebben de turnsters van GV Sparta Ermelo een knappe, tweede plaats behaald. Individueel veroverde Ilse Knoops het goud en ging het brons naar Nova Breman. De turnsters, ouders en trainers kunnen terugkijken op een zeer succesvolle dag in Beekbergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen