FC Horst nadert koploper na derde zege op rij

10 dec 2023, 12:54 Sport
49en horstelftalfoto
FC Horst heeft op zaterdag 9 december de derby in en tegen Nunspeet met 1-2 gewonnen. De Ermelose tweedeklasser staat nu met 19 punten uit 10 duels op de vierde plaats van de ranglijst en heeft slechts twee verliespunten meer dan koploper Hierden, dat na de nederlaag in Ermelo ook de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste IJVV verrassend met 0-1 verloor.
Van Bram Burggraaff.
Toch op voorsprong
FC Horst was in de eerste helft de bovenliggende partij en leek al snel de score te openen, maar een doelpunt van Matijs Valstar werd ten onrechte afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Toch kwamen de gasten in de 27e minuut op een 0-1 voorsprong.
Weer raak
Tim Schep bereikte na een goede actie Matijn Bleijenburg, die de bal van even buiten het zestienmetergebied schitterend binnenschoot. Vijf minuten later was het weer raak voor de ploeg van trainer John Martens. Een dieptepass van Nick Zandstra werd door Matijs Valstar doeltreffend afgerond: 0-2.
Ongelukkig
FC Horst begon ook goed aan de tweede helft met een bal op de lat van Matijs Valstar, waarna Roy Kruse de rebound net naast schoot. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers, maar toch kwam Nunspeet in de 77e minuut dichterbij, toen Ronald Lok na een ongevaarlijke voorzet ongelukkig de 1-2 in eigen doel schoot.
Hectische slotfase
Het werd daardoor een hectische slotfase, waarin Nunspeet probeerde met opportunistisch spel de gelijkmaker af te dwingen en aan de andere kant FC Horst dichtbij de beslissende treffer was. In de slotminuut trok doelman Tim Crama met een cruciale redding de Ermelose winst over de streep.
Zaterdag 20 januari
Het was de laatste wedstrijd van FC Horst voor de winterstop. Na een trainingskamp in Spanje van 11 tot en met 14 januari 2024 hervat de Ermelose tweedeklasser de competitie op zaterdag 20 januari met een uitwedstrijd tegen Heerde. De Noord-Veluwenaren staan na de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen SVI met 6 punten uit 10 duels op de één na laatste plaats van de ranglijst.