Aan gezelligheid geen gebrek bij het Veluws Schaakgenootschap

Een ‘snelle’ overwinning voor Dick van Eck.
Een ‘snelle’ overwinning voor Dick van Eck.
Foto: Gerard de Hoop

Naast de knikkers, bleek in de zevende ronde van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) ook het spel en de gezelligheid belangrijk. Er werd volop nagetafeld, geanalyseerd en recreatief snel geschaakt.

Van Bram Burggraaff.

Slim
Sape Westra pakte initiatief en wist dit handig om te zetten in positioneel voordeel; zo slim dat hij Mark van Sandijk versloeg. Ferry Lunek won in stijl van Onno Wolters. Jeugdtrainer Ralf van den Burg gaf winnend training aan jeugdlid Noël Koene.

Mis
Bert Plette ging na een boeiend gevecht blunderend ten onder tegen Ron Flink. De originele benadering van William van de Groep werd door Mark de Graaf winnend gepareerd. Noël Bovens kwam met zijn dame verliezend in het gedrang tegen Bas West. Jildert de Boer greep onder druk mis en verloor van Gerard de Hoop.

Voordeeltje
Wido Sparling zette een strategisch voordeeltje om in winst tegen Gert-Wim Korterink. Anne Zijlstra en Martin Elbertsen ommuurden hun stelling beiden met schrikdraad. Als de ander ‘aan zou raken’, zou die verliezen; remise derhalve. Wim Velker probeerde het flink, maar remiseerde tegen Ronald Bieringa.

Sumoworstel-methode
Willem Booy won slim van Job Bunschoten. In een volkomen gelijkwaardige partij verloor Rob Hollmann pardoes van Henri Bosch door zogenaamd ‘stikmat’, maar volgens Rob was het ‘stinkmat’. Cees Doets ging voor de Sumoworstel-methode en drukte Margriet Martensen van het bord.

Speldenprikken
Warti Miedema verloor naar eigen zeggen leuk van Hisham Haout. Wim Jongejan probeerde nog wat tegen Wim van Dalen en zag dat met winst bekroond. De speldenprikken van Dirk van Setten leidden tot een overwinning tegen Gert van Heeringen. Een tactisch grapje van Lex Wattez was genoeg om Stephan Schoenmaker te verslaan.

Vlot
Bert Loedeman probeerde een pion te offeren om onder de druk van Martin van de Broek uit te komen; tevergeefs. Bij gekke materiaalverhouding wist Bas Miedema een achterstand om te buigen in een overwinning tegen Gerda Smid. Dick van Enk won vlot van Henk Miedema.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen