Jacob Cats schoolkorfbaltoernooi 2023 valt ondanks regen niet in het water

Het jaarlijkse Jacob Cats schoolkorfbaltoernooi was een groot succes.
Het jaarlijkse Jacob Cats schoolkorfbaltoernooi was een groot succes.
Foto: Dindoa Ermelo

Het jaarlijkse Jacob Cats schoolkorfbaltoernooi dat vorige week plaatsvond bij korfbalvereniging Dindoa, was wederom een groot succes. De weersvoorspellingen waren, anders dan voorgaande jaren, niet erg goed, maar gelukkig wist de organisatie hier fantastisch op in te springen.

Dit bericht Daniek van de Kamp van Communicatie Commissie van korfbalvereniging Dindoa.

Stevige buien
Het toernooi voor de groepen 5 en 6 werd, wegens hevige regen, verplaatst naar de donderdag. Op woensdag vielen er ook stevige buien tijdens het toernooi voor de groepen 3 en 4, maar toen werd de zaal geopend om te schuilen.

Maandagavond
Er werd drie avonden lang enorm fanatiek gekorfbald. Op maandagavond waren de groepen 7 en 8 aan de beurt. De finale van groep 8 werd gespeeld tussen de Klokbeker en de Julianaschool. Uiteindelijk was de Klokbeker net te sterk en won in een spannende wedstrijd van de Julianaschool. Ook bij groep 7 werd er een zenuwslopende finale gespeeld tussen de Ireneschool en de Bernardschool. Deze wedstrijd eindigde in een nipte 1-0 overwinning voor de Ireneschool.

Woensdagavond
Op woensdagavond waren het de spelers van de groepen 3 en 4 die het veld betraden. De Julianaschool beleefde een zeer goede avond, want zowel bij groep 3 als bij groep 4 wisten zij de koppositie te veroveren. Het team uit groep 3 was met 4-2 te sterk voor de Bernardschool. Ook bij de finale van groep 4, tussen de Julianaschool en de Bernardschool, werd er lustig op los gescoord. Uiteindelijk was de Bernardschool niet opgewassen tegen de Julianaschool, dat won met 5-3.

Donderdagavond
Tot slot speelden de groepen 5 en 6 hun wedstrijden op de donderdagavond. Er werd een spannende finale gespeeld bij groep 5 tussen de Beatrixschool en de Julianaschool. Daar waar de Julianaschool de vorige avond er tweemaal met de winst vandoor ging, was het dit keer de Beatrixschool dat met 4-3 won en daarmee de bokaal mee naar huis mocht nemen. In de finale bij groep 6 stonden twee scholen die we nog niet eerder in de finale hadden gezien: de Cantharel en de Goede Herderschool. Er werd weinig gescoord en de teams maakten het elkaar zeer lastig, maar uiteindelijk won de Cantharel met 1-0!

Ruim 800 kinderen
In totaal hadden er 140 teams zich aangemeld en hebben er ruim 800 kinderen meegedaan aan het schoolkorfbaltoernooi. Deze week en volgende week staan de open trainingen op het programma. We nodigen iedereen van harte uit om een keer mee te komen trainen!

Mooie prijs
Er is ook nog een mooie prijs voor Francis uit groep 7 van de Ireneschool. Er zaten in totaal 178 banaantjes in de snoeppot en met haar schatting van 179 zat zij hier het meest dichtbij. Zij wint dus de knuffelhaai!

Dindoa wil tot slot alle vrijwilligers bedanken die hebben bijgedragen aan een succesvol Jacob Cats schoolkorfbaltoernooi!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen