Dindoa boekt een nuttige overwinning tegen Tweemaal Zes

Dindoa wint met 10-16.
Dindoa wint met 10-16.
Foto: Rik van de Bos

Dindoa heeft zaterdag 13 mei in Maartensdijk met een 10-16 einduitslag een nuttige overwinning geboekt Tweemaal Zes (TZ). De Ermelose ploeg kon zich bij een overwinning immers zo goed als zeker handhaven, en dat zou zorgen voor een comfortabel uitgangspunt voor het resterende deel van de competitie.

Met medewerking van Esther van der Velde, foto: Rik van de Bos.

Lange heren
De eerste aanval startte redelijk voortvarend en kon al snel een 0-2 voorsprong neerzetten. Het tweede aanvalsvak had het zeker in de beginfase wat moeilijker met het vinden van de korf. De lange heren van TZ maakte het de Dindoa heren moeilijk in de rebound, maar ook de dames van TZ gaven verdedigend veel druk.

Strafworp
Hierdoor kon Dindoa niet zo makkelijk uitlopen als ze in de zaal hadden gedaan tegen de ploeg uit Maartensdijk. Het verschil bleef klein en doordat er vlak voor rust een strafworp aan Dindoa werd toegekend die door Roy van Boven benut werd, kon Dindoa met een 6-8 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Te groot gat
TZ was met zo’n klein verschil dus nog zeker niet kansloos, maar de Ermeloërs kwamen goed uit de startblokken in de tweede helft: al snel wist Dindoa het gat naar vier doelpunten verschil te brengen. Dit bleek eigenlijk al een te groot gat voor de tegenstander om te overbruggen. Zij wisten niet meer dichterbij te komen en halverwege de tweede helft was het verschil al opgelopen naar zes punten.

Warme weer
Langzaam vloeiden de krachten weg aan beide kanten. Het warme weer ging zijn tol eisen en de beide teams hadden wel in de gaten dat er niet veel meer te verwachten was onder deze omstandigheden. Coach Hugo van Woudenberg probeerde nog door het inbrengen van Wouter van den Brom en Marinda Vliek het verschil groter te maken, maar het gat bleef steken op zes punten. Met een 10-16 einduitslag kon eenieder gaan genieten van het welverdiende ijsje!

Doelpunten: Roy van Boven 4, Daphne van Boven – van den Berg 3, Karianne van der Velde 3, Lars van der Velde 2, Saskia Lieman 2, Bjarne Sinneker 1, Jonathan van der Beek 1

Zaterdag 20 mei
Zaterdag 20 mei komt de selectie van Pernix uit Leiden op bezoek. Met een Italiaanse sfeer op de Zanderij hoopt Dindoa weer op veel supporters!

Dindoa 2
Dindoa 2 een makkelijke overwinning bijschrijven. Met 22-10 nestelt het tweede team zich goed in de middenmoot van de reserve 1e klasse, met uitzicht op de vierde plek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen