Deel 2: Jack van Santen keert terug bij DVS’33 Ermelo

Jack van Santen wil met DVS’33 terug naar de Hoofdklasse.
Jack van Santen wil met DVS’33 terug naar de Hoofdklasse.
Foto: archief

In het tweede deel van de 173e aflevering van de ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 2 augustus 2001 een interview met Jack van Santen, die met ingang van het seizoen 2001-2002 terugkeerde bij zijn oude club DVS’33 als Technisch Coördinator na twee jaar werkzaam te zijn geweest bij Bennekom. Klik HIER voor deel 1.

Van Bram Burggraaff.

Waarom niet?
Volgens Jack van Santen zal de scouting zowel intern als extern moeten worden opgezet. “DVS hoort te weten wat er in de regio speelt. Ik vind het ook helemaal niet erg dat clubs spelers benaderen om bij hun vereniging te komen spelen. Integendeel, waarom zou DVS niet een speler van FC Horst of EFC’58 mogen benaderen, terwijl clubs uit andere plaatsen, zoals bijvoorbeeld VVOG en Sparta Nijkerk dat wel mogen? Dat is onzin.

Open kaart
Alleen vind ik wel dat je de vereniging hierover moet inlichten. Speel open kaart. Bij DVS reageerden een aantal mensen verbolgen dat EFC in gesprek was met spelers van DVS 2. Ik denk daar anders over. Wij moeten er dan maar ons best voor doen dat die jongens bij DVS blijven. En er is geen speler naar EFC vertrokken, daar ben ik wel gelukkig mee. Zo moet het andersom ook werken. Wanneer er bij FC Horst of EFC een goede speler loopt, die hogerop wil en kan, dan vind ik dat DVS stappen moet ondernemen op een open manier. Er verdwijnen bij DVS ook spelers richting FC Horst, maar die zijn allen op eigen initiatief gegaan. Stel dat bijvoorbeeld Martijn van Panhuis die ik met veel plezier in de jeugd bij DVS heb getraind er volgend seizoen bij FC Horst 20 inschiet, dan zou het toch jammer zijn dat hij daarna naar VVOG of SDCP vertrekt.’’

Stichting Topvoetbal
In het eerste gesprek met het bestuur heb ik direct gezegd dat ik ‘slapend lid’ van de vereniging wil zijn. Met andere woorden ik praat naar buiten toe niet over zaken die bijvoorbeeld in de Ledenvergadering van DVS aan de orde komen. Ook bemoei ik me niet met zaken die niet op voetbaltechnisch gebied liggen. Over de Stichting Topvoetbal DVS’33 moeten straks de leden beslissen. Ik ben een werknemer die toevallig lid is van DVS. De vereniging bepaalt het beleid en werknemers worden geacht dat uit te voeren, zolang ze bij de club onder contract staan. Wordt er om mijn mening gevraagd door het bestuur, dan zal ik dat met hen bespreken.

Promotie fantastisch
Natuurlijk vind ik het fantastisch, wanneer we met het eerste team promoveren. Er zullen mensen zijn die daar mijn functioneren op beoordelen. Maar er is natuurlijk veel meer. Ook het tweede elftal is heel belangrijk en in de toekomst hopen we dat het derde team ook weer een volwaardig selectieteam zal zijn. We willen een basis van onderuit en dus zal er veel aandacht moeten zijn voor de jeugdafdeling. Daarbij heb ik natuurlijk het meeste te maken met de geselecteerde jeugd. Met de A1, B1 en C1 willen we naar landelijk niveau.

Overige jeugd
Maar we willen er tevens aan gaan werken dat de overige jeugd ook serieus genomen wordt. Dat kan bijvoorbeeld door de trainers van die elftallen te ondersteunen door middel van interne en externe cursussen. Met Matrix als hoofdsponsor zijn daar nu financieel meer mogelijkheden voor gekomen. De jeugdcommissie organiseert tal van activiteiten voor alle jeugdteams, die tezamen met voetbaltechnische ondersteuning ervoor moeten gaan zorgen dat iedereen zich thuis voelt bij DVS’33. Daarbij komt nog dat we in samenwerking met de jeugdcommissie veel aandacht willen gaan schenken aan de betrokkenheid van de jeugd bij het eerste elftal’’, aldus Jack van Santen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen