Deel 1: Jack van Santen keert terug bij DVS’33 Ermelo

Jack van Santen wil met DVS’33 terug naar de Hoofdklasse.
Jack van Santen wil met DVS’33 terug naar de Hoofdklasse.
Foto: archief

In het eerste deel van de 173e aflevering van de ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 2 augustus 2001 een interview met Jack van Santen, die met ingang van het seizoen 2001-2002 terugkeerde bij zijn oude club DVS’33 als Technisch Coördinator na twee jaar werkzaam te zijn geweest bij Bennekom.

Door Bram Burggraaff.

Verrassing
Jack van Santen is met ingang van het nieuwe seizoen Technisch Coördinator bij DVS’33. Hij geeft aan wat de reden van zijn terugkeer is en brengt duidelijk zijn visie en plannen voor de toekomst naar voren. Jack van Santen: ‘’Voor mijzelf kwam de benadering van het DVS-bestuur als een verrassing. Ik was van plan om in ieder geval nog één jaar door te gaan bij Bennekom. Het beviel me daar prima. Er was veel waardering voor mijn werk en ik leerde er hoe het werkt bij een club die meedoet om de titel in de Hoofdklasse.

Goed gesprek
Na een telefoontje van bestuurslid Sybrand van Leyenhorst heb ik een goed eerste gesprek gehad met het DVS-bestuur. Er volgden nog een aantal besprekingen, waarin het bestuur mij ervan overtuigde dat dit het goede moment was om bij DVS’33 de functie van Technisch Coördinator te gaan vervullen. Bij mijn beslissing heeft absoluut meegespeeld dat ook het bestuur vond dat er een Bestuurslid Technische Zaken moest komen. Ook ben ik er een voorstander van dat er ook een Technische Commissie komt die vanuit de club het beleid voor de komende jaren gaat bewaken. Ik vind dat je zoiets niet in handen moet leggen van één persoon en zeker niet van werknemers van de vereniging. De club bepaalt het beleid en zoekt daar de trainers en dergelijke bij. Het is de enige manier om ergens naar toe te werken. Verder is er bij DVS’33 weer een zeer actieve jeugdcommissie en is het wedstrijdsecretariaat van een goed niveau. De organisatie en sfeer binnen de club zijn ook prima. Het moment om op voetbaltechnisch gebied een duidelijke lijn uit te zetten, is in mijn ogen nu aangebroken.

Hoofdklasse
Een club als DVS’33 hoort in de Hoofdklasse te spelen, dat past natuurlijk ook in mijn visie. Met bestuurslid Technische Zaken heb ik een stappenplan opgesteld voor de komende vier jaar. Dit hebben we besproken met het dagelijks bestuur. Hierin staat bijvoorbeeld dat we binnen twee seizoenen willen terugkeren naar de Hoofdklasse. Dat is ons doel op korte termijn voor wat betreft het eerste elftal. Mocht dat lukken, dan is het belangrijk daar ook een ‘blijvertje’ te zijn. Dat kan alleen maar, wanneer er een beleid voor langere termijn is, waarnaar ook gewerkt wordt. Daarbij willen we toch ook voor en belangrijk deel een ‘Ermelo’s gezicht’ houden. Om dat mogelijk te maken, zal er een goed jeugdbeleid gevoerd moeten worden. Daarnaast moet je ieder seizoen de spelersgroep weer bekijken.

Goede mix
Volgens Jack van Santen klopt het niet dat de jeugd te weinig kans krijgt om door te stromen naar het eerste elftal, omdat er veel spelers van buitenaf worden aangetrokken. Jack van Santen: ‘’In de selectie zitten juist veel spelers die de afgelopen seizoenen nog in DVS A1 speelden. Denk maar eens aan Yoeri Hoogenberg, Karst Koopman, Ralf van den Berg, Gijs Griffioen, Robert Bonestroo, Rachid Korachi, Mark Pluim en Sjors Apeldoorn. Van de huidige groep van 23 spelers zijn er maar zeven van buitenaf, waaronder twee keepers. Zij moeten een absolute meerwaarde hebben en gehaald worden voor een specifieke positie. We denken dat met een goede mix van ervaring en jeugd Ermelose jongens en jongens van buitenaf met een enthousiaste achterban een plek in de Hoofdklasse werkelijkheid kan worden.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen