Organisatie kijkt zeer tevreden en voldaan terug op eerste Dassen Trailrun

Foto: eigen foto

Zaterdag 4 maart werd vanaf de startlocatie in het bos van Veldwijk de eerste Dassen Trailrun georganiseerd. Het was fris maar voor de Trailers een fijne temperatuur om te sporten. Veel ‘kleine’ Trail-kids kwamen uit Ermelo en de rest werkelijk uit het gehele land. Bij de 30 km raffelde landelijke toplopers hun rondjes af en bij de kleinste deelnemers was het opperste verbazing wat hun allemaal overkwam.

Dit schrijft Gerard Peek van de organisatie.

Basisscholieren
Als voorbereiding hadden alle 1.100 basisscholieren uit Ermelo, eind januari op school een (hardloop)clinic gekregen. Vanuit de organisatie en de JOGG-regisseur van Interactie Sportbedrijf Ermelo is in het kader van ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ dit sportieve initiatief ontstaan.

Herinneringsmedaille
Buiten de lange afstanden konden de Trail-Kids starten op de 1km Das-JOGG-er (+ coach) of de 3km Das-JOGG-er’. Bij de finish kregen de ‘kleintjes’ een mooie herinneringsmedaille omgehangen en konden zij met het tonen van het startnummer nog een gezonde verrassing ophalen.

Catering
In het opgebouwde Traildorp op het voormalig voetbalveld in het bos was aan alles voorzien; Trail-Runners konden omkleden in gebouwde kleedruimtes en de tas bij de garderobe onderbrengen. Ook was er een picknickterras met midden op een stretchtent en strobalen. Foodtrucks complimenteerde het geheel waardoor voldoende catering aanwezig was.

Genieten
Na de start begonnen de vele ‘Trailers’ aan hun mooie Trailrun. Bij Trailen is de gemoedelijke sfeer, beleving van de sport en het genieten van de natuur belangrijker dan de prestatie op zich. Ieder over de finish genoot van het mooie parkoers, kreeg een medaille op hun startnummer.

Goede doel
Het goede doel van de dassen Trailrun was een bijdrage naar het VoedselBos uit Ermelo. Het bestuur van het VoedselBos was ook blij verrast toen zij het bedrag van € 211,00 op de cheque zag staan.

Zeer tevreden en voldaan
Zeer tevreden en voldaan kijk Gerard Peek terug op een prachtige sportieve dag. Vooral de ontmoeting van het nieuwe locatie met de vele trouwe vrijwilligers is als zeer enthousiast ervaren. Voor de gemeente Ermelo is de Veluwse Trailrun een visitekaartje naar natuur en sport.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen