Sterk DVS’33 Ermelo verslaat koploper DOVO

Een uitstekend spelend DVS’33 Ermelo heeft dinsdagavond 6 september in Veenendaal koploper DOVO met 1-2 verslagen. De Ermelose Derde Divisionist, die zwak aan de competitie was begonnen, stijgt door de eerste overwinning met stip naar de achtste positie op de ranglijst met vijf punten uit vier duels.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Theo Aalten.

Energiek
DVS’33 Ermelo begon energiek aan de wedstrijd en zette met uitstekend positiespel de thuisploeg onder druk. Dat leidde tot schietkansen voor Maarten van Dijk (7e minuut) en Lars Huber (13e minuut), maar in beide gevallen stond DOVO keeper Jeroen Vrolijk op de goede plek. In de 26e minuut opende de Ermelose ploeg de score. Benjamin Roemeon werd net buiten het zestienmetergebied gevloerd, waarna Gaston Salasiwa de toegekende vrije trap via de binnenkant van de paal binnen schoot: 0-1.

In gevaar
De voorsprong kwam in gevaar door onnodig balverlies op het Ermelose middenveld, waardoor Oktay Öztürk in de 31e minuut een vrije schietkans kreeg, maar de oud-DVS’er schoot de bal over. Even later kwam de sterk spelende Lulinho Martins vrij voor het Ermelose doel, maar in plaats van te schieten legde hij de bal onzorgvuldig breed, waardoor de kans verloren ging. Aan de andere kant bereikte Maarten van Dijk met en goede pass Lars Huber, maar diens inzet was opnieuw een prooi voor doelman Vrolijk. DVS kwam meer onder druk te staan en Nick Hak was in de 37e minuut namens de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging rakelings voorlangs.

Sterk
DOVO begon sterk aan de tweede helft, wat in de 47e minuut leidde tot een treffer. Shaquille Prijor veroverde op rechts de bal en bereikte Anil Mercan, die de 1-1 gelijkmaker scoorde. DVS’33 Ermelo pakte snel de draad weer op en nam vijf minuten later opnieuw de leiding. Nicky van Hilten gaf vanaf de rechtervleugel een afgemeten voorzet op Lars Huber, die knap de 1-2 inschoot. DOVO probeerde opnieuw de schade te herstellen. In de 66e minuut voorkwam DVS-doelman Daan Huiskamp een treffer en een minuut later kopte Hicham Haouat rakelings over het Ermelose doel.

Eerste overwinning
DVS’33 Ermelo leek in de 78e minuut het duel te beslissen, toen invaller Lars van Wetering de bal breed legde op Omar El Ghazouni en diens inzet leek via een DOVO-verdediger in het eigen doel te belanden, maar doelman Jeroen Vrolijk wist met een ultieme inspanning de bal nog net voor de doellijn de keren. De bezoekers bleven ook in de laatste tien minuten goed combinerend de aanval zoeken, waardoor het slotoffensief van DOVO in het water viel en DVS eenvoudig de voorsprong kon vasthouden en zodoende de eerste overwinning van het seizoen in de wacht sleepte.

Derby tegen VVOG
DVS’33 Ermelo speelt op zaterdag 10 september de derby uit tegen VVOG. De ploeg uit Harderwijk verloor de thuiswedstrijd tegen Barendrecht met 0-2 en staat nu met drie punten uit vier duels op de vijftiende plaats van de ranglijst. De altijd beladen streekderby begint om 14.30 uur op sportpark De Strokel te Harderwijk.