Bekerwedstrijd FC Horst – NSC Nijkerk wordt in Nijkerk gespeeld

Ronald Lok scoort 0-1 voor FC Horst tegen eersteklasser Nunspeet.

FC Horst speelt op zaterdag 3 september de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2022/2023. De Ermelose tweedeklasser gaat het dan in de eerste poulewedstrijd van het districtsbekertoernooi opnemen tegen eersteklasser NSC Nijkerk.

Van Bram Burggraaff.

Veld nog niet klaar
Deze wedstrijd gaat echter niet zoals gepland gespeeld worden op Sportpark ‘De Adelaar’ te Ermelo, maar op Sportpark ‘De Burcht’ in Nijkerk. Dit alles heeft te maken met de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld op het hoofdveld van FC Horst en de vervanging van de mat op veld 2 op het sportpark. De werkzaamheden zijn nog niet afgerond voor het bekerduel. Daarom is in samenspraak met NSC besloten om het bekerduel naar Nijkerk te verplaatsen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter C.M. van Beek.

Oefenwedstrijd
FC Horst speelde afgelopen dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen datzelfde NSC Nijkerk. In de eerste helft kwam de Ermelose ploeg na een 2-0 achterstand terug tot 2-1 door een doelpunt van nieuweling Wesley Ruiter. In de tweede helft was de Nijkerkse eersteklasser oppermachtig en liep uit naar de 6-1 eindstand.

Dominant
FC Horst ging afgelopen zaterdag weer op bezoek bij een eersteklasser, namelijk vv. Nunspeet. Ronald Lok opende na vijf minuten de score voor de Horstenaren, die in de 35e minuut op 0-2 kwamen door een treffer van Paul van Prehn. De Ermelose tweedeklasser was de hele wedstrijd dominant en gaf geen kans weg.