DVS’33 Ermelo verliest van Sparta Nijkerk in teleurstellende derby

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 27 augustus in een zeer teleurstellende derby met 2-1 verloren van Sparta Nijkerk. De Ermelose derde divisionist staat nu op de 13e plaats van de ranglijst met één punt uit twee duels.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

‘Duveltje’
In een zeer zwakke eerste helft kregen beide ploegen geen enkele goede kans. Toch keek DVS’33 Ermelo al na 8 minuten tegen een achterstand aan. Een terugspeelbal van Tim van de Berg op keeper Daan Huiskamp was te kort en te zacht. Sparta-spits Mark v.d. Weijden kwam ‘als een duveltje uit een doosje’ ertussen en kon eenvoudig 1-0 scoren.

Tempo
DVS wist daar weinig tegenover te stellen. Het eerste schot op doel kwam pas in de 22e minuut van Tarik Evre, maar was een gemakkelijke prooi voor de Nijkerkse doelman Wouter Beukers. De gasten hadden wel wat meer balbezit, maar het tempo lag te laag om het de tegenstander moeilijk te maken.

Pittige overtredingen
Ali Akla was enkele malen het slachtoffer van pittige overtredingen van de thuisploeg, die pas bij de derde keer werden bestraft met een gele kaart. Sparta Nijkerk wachtte rustig af en werd nog enkele keren dreigend door ‘gegoochel’ achterin bij de Ermelose ploeg.

Op de rand
DVS begon aanvallend aan de tweede helft en werd daarvoor in de 55e minuut beloond. De na rust ingevallen Stef Nijland werd op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald en de bal ging op de stip. De benutte penalty van Adriaan Kruisheer betekende de 1-1 gelijkmaker.

Attent
In deze fase leek DVS’33 Ermelo door te drukken, maar het was Sparta Nijkerk dat na ruim een uur spelen plotseling weer de leiding nam. Een aanval van de thuisploeg leek afgeslagen, maar de bal bleef in het strafschopgebied liggen en oud-DVS’er Frank Heus was attent en schoot de 2-1 binnen.

Stugge Nijkerkse verdediging
DVS-trainer Peter Wesseling bracht met Lars Miedema, Nicky van Hilten en Mohamed El Alblak direct drie nieuwe spelers in het veld. De bezoekers zochten de aanval, maar stuitten keer op keer op de stugge Nijkerkse verdediging. Een slotoffensief leverde nog twee kopkansen op voor Lars Miedema, maar de op zich verdiende gelijkmaker bleef uit.

Zaterdag 3 september
DVS’33 Ermelo speelt zaterdag 3 september een thuiswedstrijd tegen Sportlust’46, dat met drie punten uit twee duels op de negende plaats staat. De ploeg uit Woerden begon de competitie met een knappe 1-2 overwinning bij Staphorst, maar verloor afgelopen zaterdag met dezelfde cijfers thuis van Urk.