DVS’33 Ermelo start nieuwe seizoen met gelijkspel tegen SteDoCo

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 20 augustus in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2022/2023 thuis doelpuntloos gelijk gespeeld tegen SteDoCo. Het was zeker geen ‘bloedeloze’ 0-0, want beide ploegen kregen voldoende scoringskansen.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Veel druk
De ploeg uit Hoornaar zette vanaf het beginsignaal veel druk op de Ermelose defensie, maar kon niet profiteren van het soms risicovolle uitverdedigen bij de thuisploeg. De eerste kans was in de 3e minuut voor DVS, toen een knappe individuele actie van Eren Turan Yavuz resulteerde in een houdbaar schot.

Fraaie dieptepass
SteDoCo-keeper Maarten de Fockert had 3 minuten later meer moeite met een vrije trap van Adriaan Kruisheer, maar meer dan een corner leverde het DVS niet op. De thuisploeg werd in de 21e minuut opnieuw gevaarlijk; Stef Nijland zette met een fraaie dieptepass Ali Akla vrij voor de keeper, maar diens schot was te zacht.

Binnenkant paal
DVS zocht vaker de aanval en in de 28e minuut schoot Lars Huber rakelings voorlangs. Het waren echter de gasten die drie minuten later de beste kans in de eerste helft kregen, toen Sjaak Kuyper goed doorging en de binnenkant van de paal raakte.

Ongewild
De tweede helft kwam moeizaam op gang en pas na 20 minuten schoot van Frank Olijve rakelings over het SteDoCo-doel. De beste kans kreeg DVS even later, toen invaller Tarik Evre uit een corner de bal hard inschoot, maar medespeler Ali Akla stond precies in de baan van het schot en voorkwam ongewild een treffer.

Gevaarlijk
In de 71e minuut werd SteDoCo minstens zo gevaarlijk met een inzet van Elvio van Oosterbeek, waarbij de bal via de onderkant van de lat – volgens de bezoekers – over de doellijn ging. De scheidsrechter ging daar echter niet in mee, waardoor de stand 0-0 bleef.

Over en naast
Beide ploegen kregen in de slotfase kansen om het duel naar zich toe te trekken. Joran Schröder schoot namens de bezoekers rakelings over. Aan de andere kant werd een voorzet van de goed ingevallen Omar el Ghazouani door Lars van Wetering rakelings naast geschoten.

Oog in oog
In blessuretijd kwam Benjamin Roemeon nog oog in oog te staan met SteDoCo-doelman doelman Maarten de Fockert, die net iets eerder bij de bal was. Na afloop was men van beide kanten het erover eens dat het gelijkspel een juiste weergave was van de krachtsverhoudingen tussen beide ploegen.

Zaterdag 27 augustus
DVS’33 Ermelo speelt op zaterdag 27 augustus de derby uit tegen Sparta Nijkerk, dat de competitie zeer slecht begon door de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Urk met 5-1 te verliezen. Vorig seizoen won de Ermelose Derde Divisionist de thuiswedstrijd met 2-1 en verloor de uitwedstrijd met 2-0.